Hlavní obsah

Lenoši nemají šanci, všechny ligové zápasy snímaly kamery s vysokým rozlišením

Fotbalová Gambrinus liga prožila v 19. kole malou statistickou revolucí. Všech osm duelů snímaly kamery s vysokým rozlišením, které přinesly detailní analýzy výkonů jednotlivých hráčů i týmů. Česká nejvyšší soutěž se tak zařadila mezi přední evropské ligy, které pracují s přesnými fitness daty. Z osmi zápasů posledního ligového kola vykrystalizovala zajímavá čísla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář (vlevo) a záložník Sparty Lukáš Vácha během utkání 19. kola Gambrinus ligy.

Článek
Fotogalerie

Chvíli si pohovím, nikdo nic nepozná... Takové myšlenky budou muset ligoví fotbalisté rychle zaplašit. Lenoši už nemají šanci. Nejmodernější technice neunikne jediný jejich pohyb!

„Splácíme fanouškům dluh z minulosti. Věřím, že rozšířené statistiky Gambrinus ligy ocení a pečlivě porovnají statistická čísla jednotlivých hráčů," svěřil se Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

V porovnání jednotlivých hráčů se oficiální web soutěže zaměřil na hodnoty naběhané vzdálenosti, vzdálenosti ve sprintu a pohyb hráče ve vysoké rychlosti.

Mužem, který toho v 19. kole naběhal ze všech hráčů nejvíce, byl Koval' z Dukly, hned za ním Jungr z Jihlavy. Žebříček největší vzdálenosti ve sprintu vede Štepán z Ostravy, druhý je Šimko ze Slovácka a třetí Hora z Bohemians Praha 1905. Nevíce pohybů ve vysoké rychlosti znovu zvládl Koval' z Dukly.

Reklama