Hlavní obsah

Psanec Matula zatím smí hrát, disciplinárka si ho ovšem za faul na Boudjemau podá

Praha

Disciplinární komise předvolala na příští týden teplického fotbalistu Milana Matulu za faul na slávistu Boudjemau. V pátečním utkání 20. kola v Jihlavě tak kapitán žlutomodrých smí nastoupit. Na hřišti by neměl chybět ani postižený slávista, který se dal natolik do pořádku, že hodlá nastoupit v domácím utkání proti Znojmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Teplic Milan Matula (vlevo) v souboji s Robertem Hrubým ze Slavie.

Článek

Stal se hotovým psancem. Ostrým zákrokem vyřídil šikovného francouzského záložníka Damiena Boudjemau a Milanu Matulovi bylo hned přičteno „k dobru", že v minulosti již v lize zranil Petra Jiráčka, Petra Jandu a Lukáše Opielu.

Teplického kapitána prý reakce fanoušků zdrtila. „Jeho adresa se totiž objevila na internetu a jeho rodině už několik lidí vyhrožovalo. Nechci tvrdé zákroky nijak omlouvat, ale tohle chování mě moc mrzí," durdí se teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Disciplinárka zahájila s Matulou řízení a pozvala ho na příští zasedání.

Měl dostat červenou kartu

„V zápise delegáta utkání se píše, že po zhlédnutí záznamu situace usoudil, že hráč Matula měl dostat červenou kartu za tento zákrok. I členové komise se podívali na záznam situace a dospěli k názoru, že je potřeba zahájit disciplinární řízení," řekl předseda disciplinární komise Richard Baček.

„Matula byl vyzván, aby se k této situaci vyjádřil na příštím zasedání komise. Do té doby nemá zastavenu činnost, protože něco takového nám stávající disciplinární řád v obdobných případech neumožňuje," dodává Baček.

Chybu potvrdila i Damková

Zápas řídil talentovaný rozhodčí Martin Nenadál. Zvládl ho velmi slušně, podle předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové se však právě při posouzení zákroku Matuly dopustil jediné chyby. Teplický obránce vyvázl za tvrdý faul bez karetního napomínání.

„Vyloučení slávisty Gecova po druhé žluté kartě bylo zcela v pořádku. V 84. minutě ale mohla být udělena ještě jedna červená karta pro teplického Matulu. Šlo ovšem o exemplární případ toho, jak je situace vidět v televizi ze zpomalených záběrů, a jak v reálném pohledu ze hřiště," poukázala Damková.

„Šlo o souboj v rychlosti, po kterém rozhodčí, hráči ani střídačky nevnímali situaci jako důvod k udělení červené karty. Příliš patrné to nejprve nebylo ani z oficiálního videozáznamu. Ale v televizních záběrech a opakovačkách skutečně zákrok působil jako zjevná surová hra," řekla Damková.

Reklama

Související témata: