Hlavní obsah

Sparta ztratila žolíka Bednáře, v Příbrami ovšem hodlá navázat na výhru nad Plzní

Praha

Nedá se zrovna říci, že by se u Litavky cítili jako doma. Fotbalisté Sparty sice v dosavadních 33 vzájemných ligových zápasech s Příbramí prohráli jen dvakrát, na hřišti soupeře pak pouze v dubnu 2005. Jinak ovšem za posledních deset let v Příbrami vyhráli jen třikrát a přidali k tomu čtyři remízy. „Čeká nás nepříjemný soupeř, který umí sebrat body favoritům,“ nabádá své hráče trenér Vítězslav Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Bednář oslavuje se spoluhráči svůj druhý gól během podzimního utkání s Příbramí. V odvetě však Spartě nepomůže...

Článek

Základní sestava se proti klíčové výhře nad Plzní (1:0) v minulém kole měnit nemusí. Sparta však každopádně na pár týdnu přišla o svého žolíka Romana Bednáře, který si zranil koleno.

„Je to problém a komplikace. Na Romana spoléháme, když je třeba zvýšit tlak do šestnáctky. I s touto absencí však musíme počítat. Připraven je třeba mladý Juliš, který prokazoval dobrou formu," říká letenský kouč Vítězslav Lavička pro klubovou televizi.

Kromě Juliše čeká na šanci i další mladík Schick. „Všichni říkají, že Bedna je náš žolík. Chybět nám bude, ale máme nachystané dva mladé kluky. A když ucítí šanci, tak se o ni určitě poperou," nedělá si vrásky obránce Pavel Kadeřábek.

Ještě není nic hotovo

Sparťané zvládli šlágr s Plzní a teď je podstatné, s jakou koncentrací přistoupí k dalším zápasům. „Moc jsme chtěli Plzeň porazit a teď máme náskok osm bodů, což je určitá výhoda. Spousta z nás ovšem říká, že ještě není nic hotovo. Soustředit se musíme hned na nejbližší zápas s Příbramí. Nebude jednoduchý, ale chceme ho vyhrát," ujišťuje brankář Tomáš Vaclík.

Letenští si dobře pamatují, že v minulé sezóně v Příbrami jen plichtili 0:0 a bodů už tady ztratili dost a dost. „Každý soupeř, každý stadión má svoje specifika a my historii vzájemných zápasů u Litavky známe. Jsme povzbuzení dobrým vstupem do jara a výhrou nad Plzní, ale dobře víme, že Příbram hraje o záchranu a zejména doma hodně bojuje a umí sebrat body favoritům," poukazuje Lavička.

Zápas Příbram - Sparta se hraje v sobotu večer od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama