Hlavní obsah

Léčba Klusáčkem zabrala, Bohemka už po jeho vítězné premiéře není poslední

Praha

Sedával na lavičce jako reprezentační asistent, trénoval v arabských klubech. Premiéru jako hlavní kouč v české lize si Luděk Klusáček odbyl až v Bohemians 1905, kde minulé pondělí nahradil odvolaného Jozefa Webera. A debut vyšel Klusáčkovi na výtečnou. Klokani porazili Liberec 1:0, takže po půl roce zase okusili radost z ligové výhry a díky lepšímu skóre se posunuli na předposlední příčku tabulky před Baník.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček.

Článek

Se svojí premiérou můžete být spokojený...

Pro nás bylo hrozně důležité uspět. Bodovou ztrátu na spodku tabulky jsme potřebovali smazat. Jsem hrozně rád, že se to podařilo. Zasloužená výhra - několik šancí jsme ještě nevyužili. V první půli jsme byli lepší fotbalově, druhou jsme spíš odmakali.

Jak jste s týmem přes týden pracoval? Bylo hodně znát, že půl roku nevyhrál?

Taková série se musí na mužstvu podepsat. Určitý impuls se změnou trenéra tomu trochu pomohl. Náš výkon nebyl jen o nakopávání míčů a bojovnosti. Předvedli jsme také slušné akce.

Působil jste tedy na hráče hlavně psychicky?

Nejen tak, dělali jsme i různé taktické nácviky. Každý trenér má svůj pohled, snažili jsme se tedy něco změnit jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Měl jsem k dispozici krátkou dobu. Poprvé jsem trénoval v úterý, to jsme ještě ani nebyli kompletní.

Dali jste gól do šatny. Co jste mužstvu nakázal o přestávce?

Nechtěli jsme se zatáhnout, ale kvalita Liberce se projevila, dostal nás pod tlak.

Jak důležitý pro vás bude autor vítězného gólu Lietava?

Útočník mívá období, kdy mu padá do branky všechno, pak zase vůbec nic. Ivan měl v poslední době trochu smůly a musel jsem věřit, že to protrhne. A povedlo se.

Reklama

Související témata: