Hlavní obsah

Rambo Liberci citelně chybí. Jeho nástupci potřebují čas, který utíká, ví Šilhavý

Praha

Itálii zatím Rambo nedobyl, svému Liberci ale útočník Michael Rabušic citelně chybí. Ukázalo se to znovu v neděli, když fotbalisté Slovanu prohráli v Gambrinus lize na hřišti do té doby posledních Bohemians 1905. Slovan tak zůstal raritou - drží se tři body za třetími Teplicemi, přitom má pasivní celkové skóre. „Bod jsme si snad aspoň za druhý poločas zasloužili,“ kabonil se zklamaný trenér Jaroslav Šilhavý po porážce 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Článek
Fotogalerie

Potvrdilo se klišé, že žádný zápas na jaře není lehký, že?

Předem jsme dobře věděli, co nás v Ďolíčku čeká. Již se Spartou tady Bohemka minule sahala po bodu. A teď byla situace vyšperkovaná tím, že ji vedl nový trenér, což pro její hráče představovalo nový impuls.

Klokani začali bojovně, jak se dalo čekat.

Chvíli nám trvalo, než jsme se s tím srovnali. Byli jsme pak sice lepší na míči, ale bohužel selhala naše finální fáze. Nejdeme za míčem s patřičným důrazem. Gól do šatny je vždy nepříjemný. Druhý poločas už jsme byli lepší než soupeř, vytvořili si i nějaké šance, ale špatně s nimi naložili. Bod jsme si snad aspoň za druhý poločas zasloužili.

Usilujete o návrat do pohárové Evropy, přitom jste na hřišti posledního vyšli na prázdno.

Je to samozřejmě ztráta... Nikam se neposouváme, mezera za Teplicemi zůstala - a dotahují se na nás další, protože Mladá Boleslav ještě hraje s Duklou.

Zase jste dojeli na mizernou produktivitu. Od koho nejvíc očekáváte, že by ji měl zvednout?

Den před zápasem se nám situace zamotala. Šural přišel s virózou, fit nebyli ani Karišik a Pimpara. Zrovna Šural nám ve finální fázi určitě chyběl. Abychom dávali góly, v zimě přišli Luckassen a Budnik. Zatím to od nich není přesně to, co jsme očekávali. Chce to trochu času, ale ten nám utíká a produktivita se bohužel nezlepšuje...

Bude hrát Slovan Liberec evropské poháry i v sezóně 2014/2015?
Ano
30,7 %
Ne
69,3 %
Celkem hlasovalo 758 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články