Hlavní obsah

Chtěli jsme vyhrát i pro trenéra, ale nevyšlo to, litoval jablonecký Kopic po debaklu v Liberci

Jablonec

Mocně toužili fotbalisté Jablonce uspět při severočeském derby v sousedním Liberci. Už proto, že tam nikdy v české lize nevyhráli. Přitom šlo už o celkově čtyřicátý vzájemný zápas obou rivalů a dvacátý na libereckém trávníku. „Chtěli jsme urvat tři body kvůli sobě a hlavně taky kvůli trenérovi," svěřil se zklamaný jablonecký záložník Jan Kopic po porážce 0:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Jan Kopic

Článek

Nepříznivou statistiku z minulosti, která se dál prohlubuje, vnímal pozorně. „Náš trenér pan Skuhravý prožívá tohle derby ještě víc, než my. Za Jablonec hrál, poznal tyto souboje ze hřiště, teď ve stejném klubu trénuje, je to Jablonečák," vykládal Kopic, podle něhož je výsledek výmluvný. „Liberec dal tři góly, zatímco naše akce brankou neskončily. A na držení míče se nehraje. Přitom si nemyslím, že by první obdržený gól byl už rozhodující. Po něm jsme se dostali do hry, před přestávkou jsme soupeře zatlačili a průběh byl chvílemi v naší režii," mínil záložník.

Co Jablonci nejvíc chybělo? „V poli to bylo po herní stránce jakžtakž, co jsme si řekli. Scházel nám ale důraz v obou šestnáctkách. Vytvářeli jsme si prostory k centrům, míče lítaly před branku, ale nedotlačili jsme je do sítě. Nenašel se nikdo, kdo by třeba balón aspoň dokopl za brankovou čáru," litoval Kopic nulovou produktivitu.

Hodně důležitý závěr tohoto měsíce čeká na jablonecké fotbalisty. Ve čtvrtek 27. března hrají první čtvrtfinálový duel Poháru České pošty s Mladou Boleslaví a hned v neděli 30. března ligový zápas s Teplicemi. „Vypadá to, že z ligy se už asi do evropských pohárů nedostaneme, byť to předem nebalíme a malá šance tam nejspíš pořád existuje. Ale klíčový je domácí pohár. Musíme se soustředit na Boleslav. Chceme vyhrát, ať by se hrálo už v pondělí, nebo jindy. Narazíme na velmi silného soupeře, se kterým hodláme vybojovat výsledek, dávající nám naději do odvety," naznačil jablonecký záložník odhodlání.

Reklama