Hlavní obsah

Kdyby tak v Hannoveru věděli, koho v něm mají... Rajtoralův volej je českým gólem roku

Začátek ve fotbalové bundeslize měl parádní, ale postupně se ze základní sestavy Hannoveru přestěhoval na lavičku náhradníků. Kdyby tak v Německu věděli, koho ve Františku Rajtoralovi mají... Český reprezentant parádním volejem ještě v dresu Plzně trefil v utkání s Olomoucí gól loňského roku. Nejkrásnější kousek určili v tradičním hlasování diváci České televize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Rajtoral v barvách Viktorie Plzeň.

Článek

Nabídka byla znovu bohatá. Zatímco předminule vyhrál sparťan Josef Hušbauer za impozantní sólo a před rokem liberecký Josef Šural za parádní nůžky, Televizní Clavin gól roku 2013 je z jiného soudku. Plzeň kopala roh a František Rajtoral odražený míč napálil volejem z dvaceti metrů pravačkou přesně do pravého horního rohu nešťastného olomouckého Zlámala.

„Velká radost," vzkázal úspěšný autor do televizního studia, když zjistil, že právě jeho trefa byla během slavnostního večera vyhlášena gólem roku.

Góly měsíce
BřezenDavid LafataSparta
DubenLadislav KrejčíSparta
KvětenMilan ŠkodaSlavia
SrpenJan KyselaMladá Boleslav
ZáříFrantišek RajtoralPlzeň
ŘíjenDavid LafataSparta
ListopadMarek MatějovskýSparta

„V Hannoveru se asi bojí, abych se o takové kousky moc často nepokoušel. Tady se moc nedostávám přes půlící čáru," dodal se smíchem hráč, který v úspěšné Vrbově éře v Plzni proslul nebezpečnými nájezdy po straně hřiště.

Nejvíc želízek v ohni měla Sparta, nejlepší ligový kanonýr David Lafata kandidoval dokonce se dvěma parádními trefami. Dvojí zastoupení měla Slavia, jejíž bývalý kapitán Karol Kisel už mezitím ukončil kariéru a přesedl do manažerského křesla.

Diváci ovšem korunovali Rajtoralovu parádu, což by mělo českému legionáři dodat sebevědomí. „Nevzdávám se, domů se nechystám. Bundesliga je parádní soutěž, takže bych si angažmá v Německu chtěl prodloužit co nejdéle," ujišťuje fotbalista, který do Hannoveru odešel koncem ledna na půlroční hostování s opcí.

Reklama

Související témata: