Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Viktoriáni a sparťané vévodí jedenáctce i celé lize

Zase začaly padat góly a o hrdiny nebyla nouze. V rámci 22. kola fotbalové Gambrinus ligy zazářila Plzeň, která rozstřílela Liberec 6:0. Přidala se Jihlava výhrou 5:0 nad Olomoucí a také vedoucí Sparta se proti Znojmu (3:0) mohla spolehnout na několik výrazných individualit. Poměr viktoriánů a sparťanů v ideální sestavě kola podle Sport.cz je čtyři ku třem, ilustruje tak i nadvládu obou týmů nad celou soutěží.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Šest banánů si v pěkně napěchované nůši odvezl nebohý Liberec ze Štruncových sadů. Dva góly si připsal Petržela, stoper Procházka se blýskl gólem z přímého kopu. V reprezentační formě se představil obránce Limberský a při Horváthově odpočinku se znovu činil mladý Hrošovský.

Sparta dál těží z aktivity krajních obránců, proti nováčkovi se trefil Kadeřábek. Zahanbit se nedali ani záložníci, Hušbauer efektní patičkou nahrál na gól Lafatovi a jednu šťastnou trefu si pak připsal i sám, dvěma asistencemi se může pochlubit Dočkal.

Vysočině se v posledních týdnech skvěle daří, tentokrát to odnesla Olomouc. Dvěma góly se o její debakl přičinil kanonýr Harba, v záloze zazářil také Kučera.

Na ostatní týmy zbyla už jen dvě místa v sestavě. Brankář Berkovec v existenční bitvě proti Baníku znovu demonstroval, jak moc je pro současnou Bohemku důležitý. A Příbram se zase blíží záchraně díky gólům útočníka Řezníčka.

Sestava 22. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Berkovec (Bohemians 1905) - Kadeřábek (Sparta), Procházka (Plzeň), Limberský (Plzeň) - Petržela (Plzeň), Dočkal (Sparta), Kučera (Jihlava), Hušbauer (Sparta), Hrošovský (Plzeň) - Harba (Jihlava), Řezníček (Příbram).

Reklama