Hlavní obsah

Plzeň s Jihlavou pouze remizovala. Boleslav dala Znojmu bůra, Dukla vstřelila v Jablonci čtyři góly

jsv, dosSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty jsou k mistrovskému titulu zase o něco blíž. Jejich největší konkurent v boji o první příčku totiž ve 24. kole Gambrinus ligy zaváhal. Plzeň doma s Jihlavou v neděli remizovala 1:1 a ztrácí na Pražany šest kol před koncem soutěže deset bodů. Mladá Boleslav si upevnila třetí místo tabulky, když před vlastním publikem porazila nováčka ze Znojma vysoko 5:1. Po šesti utkáních se tříbodového zisku dočkala pražská Dukla, která na půdě Jablonce zvítězila 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní plzeňští fotbalisté děkují fanouškům za podporu po utkání se Znojmem. Zleva Lukáš Hejda, David Limberský, Roman Hubník, Matúš Kozáčik a Radim Řezník.

Článek
Fotogalerie

Viktoria Plzeň rozjásala své příznivci jen pár vteřin po poločasové přestávce, když gólmana Hanuše překonal Ďuriš. Těsný náskok ale neudržela, v 82. minutě Vysočina zaútočila a Mešanovič hlavou srovnal na konečných 1:1. Jihlava potvrdila výtečnou formu, z osmi jarních ligových kol prohrála jediné střetnutí a v tabulce poskočila na osmé místo.

Zaváhání Teplic a Liberce využila v neděli Mladá Boleslav. Před vlastními diváky si poradila se Znojmem 5:1 a před čtvrtými Teplicemi má čtyřbodový náskok. Dvěma zásahy přispěli k triumfu Středočechů Ščuk a Magera. Jednou se trefil Koreš. Za Znojmo, které dělí jen bod od pásma sestupu, zaznamenal čestný úspěch Václav Vašíček.

Dukla vyhrála v Jablonci

Dařilo se i Dukle, která utnula šestizápasovou sérii bez výhry. Již v první minutě otevřel skóre Mareš. Ve 22. minutě sice srovnal Jablonský, o sedm minut později však vrátil svěřencům trenéra Kozla dvoubrankový náskok z pokutového kopu Berger, který se zapsal do střelecké listiny po téměř roce. Klíčový okamžik střetnutí přišel po změně stran. Loučka měl na kopačce vyrovnání, penaltu ale neproměnil a Dukla se už o vítězství nenechala připravit.

V 70. minutě pojistil vedení Pražanů Berger a v nastaveném čase zpečetil výsledek svým jedenáctým gólem v sezóně Pospěch.

Program 24. kola Gambrinus ligy:
Pátek
Bohemians Praha 1905 - Teplice 3:1
Sobota
Sparta - Slavia 3:0
Příbram - Liberec 3:1
Ostrava - Slovácko 0:1
Neděle
Plzeň - Jihlava 1:1
Branky: 46. Ďuriš - 82. Mešanovič.
Ml. Boleslav - Znojmo 5:1
Branky: 34. a 68. z pen. Ščuk, 63. a 70. Magera, 19. Koreš - 37. Vašíček.
Jablonec - Dukla 1:4
Branky: 22. T. Jablonský - 29. z pen. a 70. Berger, 1. J. Mareš, 90.+3 Pospěch.
Pondělí
17:00 Brno - Olomouc

Reklama