Hlavní obsah

Jihlava - Bohemians 1905 1:1Klokani urvali na Vysočině remízu. Jihlavský Harba trefil v poslední minutě tyč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Masopust 1 : 0
40. Lietava 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Jihlavy remizovali v páteční předehrávce 25. kola Gambrinus ligy doma s Bohemians 1905 1:1. Z bodu mají větší radost klokani, kteří před víkendem opustili sestupové pozice, kam o skóre odsunuli jiný vršovický tým, Slavii. Jihlava byla v nastaveném čase blízko vítězství, ale její kanonýr Harba trefil z poslední akce pouze tyč. Přesto svěřenci kouče Rady bodovali posedmé za sebou.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

David Bartek z Bohemians a (v pozadí) Jan Mikula z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Jihlava vstoupila do důležitého záchranářského duelu aktivně a už ve čtvrté minutě po individuálním průniku Masopusta do vápna klokanů mohla jít do vedení, ale kanonýr domácích Harba nedokázal šanci využít. Jeho slabá střela skončila mimo Berkovcovy tři tyče.

Po necelé čtvrthodině hry se skóre už ale změnilo. Jánoš vyslal centrem ze středu hřiště po pravé straně do úniku Masopusta, jenž sám postupoval na gólmana hostů a střelou mezi nohy poslal Jihlavany do vedení.

Hosté, kteří s Vysočinou neprohráli ve vzájemném duelu víc než sedm let, se dlouho nedokázali dostat do hry. Až v posledních osmi minutách první půle domácí tým zatlačili. Nejprve v 37. minutě našel Jindřišek ve vápně Horu, ale jeho střela rozvlnila jen boční síť. O tři minuty později už se hostujícímu týmu ale přece jen podařilo srovnat skóre. Ze 22 metrů vypálil na jihlavskou branku Rada, jeho projektil dokázal Hanuš vytěsnit na břevno, od kterého se ale míč odrazil k dobíhajícímu Lietavovi a ten dorážkou srovnal.

Domácí kouč Petr Rada na inkasovaný gól těsně před pauzou zareagoval tím, že do druhé půle na místo nevýrazného Jungra poslal na hrot vedle Harby dalšího útočníka Mešanoviče, ale Bohemians i po přestávce potvrzovali pod Klusáčkem zlepšenou formu.

Přestože se hráči Bohemians více tlačili za vítězným gólem než domácí, byli to paradoxně Jihlavané, kdo měl největší možnost získat všechny body. V závěru nejprve po přihrávce Mešanoviče mohl rozhodnout kapitán Jihlavy Vaculík, ale Berkovec jeho pokus z osmi metrů vyrazil na roh. A v nastavení zahráli domácí přímý kop a po signálu trefil Harba tyč.

Gambrinus liga, předehrávka 25. kola:
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Branky: 15. Masopust - 40. Lietava. Rozhodčí: Franěk - Paták, Štěrba. Diváci: 3348.
Jihlava: Hanuš - Mikula, Šourek, Krejčí, Vepřek - Jánoš, Koloušek (73. Karlík) - Masopust (66. Kukol), Jungr (46. Mešanovič), Vaculík - Harba. Trenér: Rada.
Bohemians: Berkovec - Pauschek, Krch, Brabec, Kalina - Jindřišek, Rada - Nerad (82. Budínský), Hora (90. Šmíd), Bartek (68. Jeremenko) - Lietava. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: