Hlavní obsah

Hrozí Spartě výprodej? V létě odejde maximálně jeden hráč, tvrdí Otava

Praha

Fotbalová Sparta slaví 36. titul, ale už myslí nejen na závěr sezóny, ale i na tu příští, v níž se chce po devíti letech vrátit do Ligy mistrů. Hráčský kádr bude posilovat, ale vyloučeny nejsou ani odchody. V zahraničí je zájem o její největší hvězdy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf sportovního úseku Sparty Jakub Otava.

Článek

„V žádném případě nebudeme oslabovat dlouhodobě budovaný tým. Za osm let, co jsem na Letné, je to nejlepší mužstvo, jaké tu bylo. Budovali jsme ho trpělivě a s perspektivou. V létě odejde maximálně jeden hráč. Pochopitelně, pokud by přišla neodmítnutelná nabídka, řešili bychom ji,“ konstatoval šéf sportovního úseku Sparty Jakub Otava.

Smlouvy se Spartou už podepsali liberecký stoper Radoslav Kováč a záložník Michal Breznaník, jenž naposledy působil v Rusku. Vrátí se někteří borci z hostování v čele s Jiřím Skalákem a Lukášem Pauschekem. Do přípravy opět půjdou nejlepší mladíci z rezervy a juniorky. Sparta vzhledem k výborné práci s mládeží má z čeho vybírat a výkony Pavla Kadeřábka nebo Ladislava Krejčího jsou toho důkazem.

Zájemců o sparťany je však v zahraničí poměrně hodně. Nejzajímavější nabídky jsou na gólmana Tomáše Vaclíka z Basileje a West Bromwiche. Z ostrovů je velký zájem o Ladislava Krejčího a Josefa Hušbauera. Oba borce by však chtěli i v Německu. Na Letné však logicky nyní nic nekonkretizují, přestupové okno se teprve otevře.

Sparta si každoročně vytipovává hráče z domácí nejvyšší soutěže i ze zahraničí. I ten však drží v tajnosti. Podle informací Sport.cz jsou v hledáčku například kanonýr Haris Harba a záložník Lukáš Masopust z Jihlavy, teplický snajpr Aidin Mahmutovič, příbramský gólman Aleš Hruška. Z hráčů, kteří působí v zahraničí, pak brankáři Jaroslav Drobný z Hamburku a David Bičík z turecké Karsiyaky, útočník Zdeněk Ondrášek z norského Tromsø, záložník Ondřej Vaněk z Kayserisporu, nebo Léandre Tawamba z Ružomberoku.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice