Hlavní obsah

VIDEO: Štáb filmu Hrdý na svůj klub vyrazil do Turína za Pavlem Nedvědem

Turín

Fotbalová legenda Pavel Nedvěd žije v Itálii přes 18 let, během kterých si vyzkoušel roli fotbalisty a nyní vykonává funkci jednoho z ředitelů slavného klubu Juventus Turín. V minulých dnech se za ním vydal filmový štáb z Dukly Praha společně s Petrem Kostelníkem, aby zavzpomínal daleko před svou italskou štaci, a to na rok strávený v dresu Dukly Praha.

Pavel Nedvěd pro film o DukleVideo: www.filmfkdukla.com

 
Článek

Prvním krokem bylo sjednat celé setkání. Tohoto úkolu se zhostil bývalý spoluhráč a kamarád, Petr Kostelník. I tak to nebylo vůbec jednoduché. „Pavel tady je velice vážená osoba se spoustou povinností. Jsem rád, že se nám setkání povedlo domluvit," těší bývalého ligového gólmana.

Celé natáčení probíhalo ve VIP prostoru klubových legend stadiónu Juventusu Turín.

Ve svých vzpomínkách Grande Paolo nezapomíná na Zdeňka Nehodu, svého agenta a zároveň bývalého hráče Dukly. „Naučil mě spoustu věcí, jak se koukat na fotbal, jak pokračovat ve svojí kariéře, na co myslet... Náš vztah se stal hodně rodinný a já jsem za to rád, protože si myslím, že jsem poznal člověka, který mi do života dost dal."

Dojal celý štáb

Někdo by mohl namítnout, že Nedvěda nelze kvůli jeho krátkému působení v klubu do slavné historie Dukly zahrnout. Tuto domněnku ale Kostelník vyvrací: „Pavel určitě patří mezi nás ze slavné Dukly, strávil u nás začátek svého úspěšného fotbalového období a v našich kariérách jsme si tehdy všichni vzájemně pomohli. Odvedl u nás dobrou práci a velmi rád na naše společné působení vzpomíná."

Cenné bylo natáčení v Turíně i pro Luďka Svobodu, režiséra dokumentárního filmu o Dukle Praha. „Nejcennější bylo, že si na nás Pavel vůbec udělal čas, že se nám podařilo ho rozpomenout se na tu chvilku, co zažil na Dukle a zavzpomínal takovým způsobem, že nás všechny dojal."

Podle Kostelníka je Nedvěd stále tím „stejným klukem" jako před 20 lety, kdy se spolu poprvé setkali v dresu tehdejší Dukly.

„S Pavlem se vídáme jednou do roka, někdy i dvakrát. Občas mu pomáhám, když něco v České republice potřebuje, protože z takového toho papírování za léta v Itálii vypadl," vypráví Kostelník, který svého kamaráda poprvé navštívil v jeho italském bydlišti.

Pořád je obyčejný kluk...

Štáb filmu Hrdý na svůj klub se mohl v Turíně ujistit, jakou personou Nedvěd pro svůj Juventus je.

„Ani po letech se mezi námi vůbec nic nezměnilo, pořád jsme velcí kamarádi. On zůstal pořád tím stejným klukem, jako byl, jen je teď v trošku jiné pozici, jeden z ředitelů Juventusu Turín. Ale v mých očích je při každém setkání pořád obyčejný kluk, který toho hrozně moc dokázal pro celý český národ. V Itálii je velká legenda," užasle dodává Kostelník.

Znají se už 22 let, z toho 3 roky působili ve stejných klubech, nejprve to byla Dukla a poté Sparta. A jejich nejvtipnější společný zážitek? „Kdysi ve Spartě na tréninku jsme do sebe zajeli a trochu se pošťuchovali. Trenér Petržela toto chování vyhodnotil jako nepřípustné, oba nás z tréninku vyhodil a dostali jsme pokutu. Pak jsme se tomu samozřejmě zasmáli a nic se mezi námi nezměnilo. Emoce do tréninku patří," vzpomíná gólman.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články