Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy zahájili přípravu i s Chorvatem Čuljakem

Ostrava

S jediným nováčkem, jímž je testovaný chorvatský obránce Tomislav Čuljak, zahájili v pátek přípravu na další prvoligovou sezónu fotbalisté Ostravy. Z jarního kádru naopak scházeli útočníci Dávid Škutka a Michael Krmenčík, kterým skončilo hostování.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Baníku Ostrava (ilustrační foto).

Článek

Baník, který po vynikajícím jarním finiši dokráčel k poklidné záchraně mezi elitou, má v letním přestupním termínu políčeno na dvě posily. Jednou z nich by mohl být chorvatský levý obránce Čuljak z druholigového Cibalia Vinkovci, sedmadvacetiletý zadák se navíc na Bazalech předloni v zimě mihl v rámci přípravného kempu.

"Jenže tehdy měl poněkud vyšší požadavky. Teď se ale změnily směrem dolů a je pro nás dostupnější. Tehdy se nám líbil, ale na penězích to ztroskotalo," řekl v pátek novinářům manažer klubu Radek Slončík.

Baník lanařil Javůrka

Post levého obránce hodlá Baník během léta vyztužit především. Stál také například o olomouckého Jana Javůrka, jenž je ale pod smlouvou. "Sigma za něj chtěla hodně peněz," přiznal Slončík.

Podle něj klub stojí i o jednoho záložníka. Případné doplnění kádru se navíc může změnit v závislosti na odchodech. "O některé naše hráče je zájem, ale nedá se říct, jestli někdo odejde. To se všechno uvidí," řekl Slončík.

Trojlístek Tomáš Bernady, Martin Svědík, Radek Korytář měl na úvodním tréninku 21 hráčů do pole a čtyři gólmany. Chyběli zranění Tomáš Vengřinek s Alansem Sinělnikovsem i Ghaňané Francis Narh s Derrickem Mensahem a Brazilec De Azevedo. "Ti všichni se zapojí do přípravy příští týden, mají povolený pozdější nástup do přípravy. Především v případě De Azeveda byl problém teď sehnat z Brazílie letenku," podotkl Slončík.

Reklama

Související témata: