Hlavní obsah

Baranek se uvedl hattrickem

Josef PešoutSport.czPrávo

Třemi góly ve své premiéře v novém dresu se uvedl Miroslav Baranek, posila fotbalistů Jablonce z pražské Sparty. V sobotním přípravném duelu na hřišti Mimoně na Českolipsku stihl hattrick v rozmezí čtyřiceti minut druhého poločasu a výrazně se zasloužil o vítězství 6:0.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Miroslav Baranek

Článek

"O to ale vůbec nešlo. Jsme v plném tréninkovém zápřahu a hlavním účelem úvodní fáze přípravy je nabrat kondici, takže herní stránka je něčím navíc," nepřikládal zkušený ofenzivní hráč svému střeleckému kousku zvláštní význam.

Do Jablonce zamířil po půlročním hostování v Mladé Boleslavi. "V zimě jsem tam šel ze Sparty s úkolem přispět k záchraně. To se podařilo, i když mě mrzí, že jsem ani jednou neskóroval. Doufám, že v Jablonci to bude lepší. Chci dokázat, že ještě nepatřím mezi odložené hráče," přemítal 31letý Baranek, jemuž na Letné skončila smlouva a mistrovský klub neprojevil zájem o její prodloužení.

"Jablonec se ozval jako první a rád jsem nabídku využil. Je to dobře fungující klub s pracovitými lidmi. Už z dřívějška znám Jožku Webra, ze sparťanského béčka pak Špita, Loučku, Holendu i Dosoudila, který ale odchází do Turecka," potvrdil, že nepřišel do neznámého prostředí.

S Boleslaví poznal čtrnácté místo v lize, ale Jablonečtí mají asi vyšší ambice. "O konkrétním umístění jsme se ještě nebavili. Hlavně chceme hrát dobrý fotbal a nebylo by špatné navázat na letošní šestou příčku," uvedl bývalý reprezentant, který si nevybírá post v sestavě.

"To záleží na trenéru Radovi, s nímž jsem se poprvé potkal už v reprezentaci, kde byl asistentem Jozefa Chovance.  V pětičlenné záloze mohu hrát ve středu i zleva. Nebráním se ani místu v útoku, je mi to jedno," nelámal si hlavu Baranek, pro něhož se Jablonec po Olomouci, Spartě a Boleslavi stává čtvrtou českou prvoligovou štací.

Reklama

Související témata: