Hlavní obsah

Slavia se nechce utopit, do Edenu přichází gruzínský reprezentant Kenija

Praha

Jen tři body náskoku na sestupové příčky nenechávají fotbalovou Slavii v klidu. Sešívané proto čtyři kola před koncem ligového podzimu posílil gruzínský reprezentant Levan Kenija, který byl minulý týden v pražském týmu na testech. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník podle klubového webu podepsal smlouvu do 30. června 2015 s opcí. Červenobílí se teď snaží, aby měl kouč Beránek novou posilu co nejdříve k dispozici pro ligové zápasy.

Foto: Slavia.cz

Slavii posílí ofenzivní záložník Levan Kenia.

Článek

Gruzínský ofenzivní záložník Levan Kenija přicházel do Německa jako velký talent, naposledy hrál s Martinem Latkou ve Fortuně Düsseldorf. Teď si od něj hodně slibuje Slavia a pracuje na všech formalitách, aby nová posila mohla být rychle k dispozici trenérskému týmu v utkáních.

„Jsem rád, že se nám povedlo ve spolupráci s agenturou MLM Sport management Levana přivést. Věříme, že prokáže svoje kvality a ukáže výkony, které potěší naše fanoušky," říká pro klubové stránky sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel. „Zatím jsme se domluvili na spolupráci do 30. června 2015, která může být prodloužena," avizuje.

Gruzínský záložník si prostředí v Edenu osahal během úspěšných testů. „Jsem velmi nadšen. Líbí se mi tým i atmosféra v něm. Těším se, až budu moci zasáhnout do utkání," líčí Levan Kenia, v jehož příchodu sehrál roli také kapitán Latka.

Testovala ho i Barcelona

„S Martinem jsme velmi dobří kamarádi. Hráli jsme spolu ve Fortuně Düsseldorf. Ve všem mi pomohl a udělal vše pro to, abych mohl ve Slavii být," popisuje Kenija. „Poprvé jsem se o zájmu Slavie doslechl od svého manažera, který byl v kontaktu se Slavií. Spojil jsem se s Martinem Latkou a Karolem Kiselem a následně nic nebránilo tomu, abych do Prahy přijel," pokračuje bývalý hráč Schalke 04.

„Přišel jsem, abych pomohl Slavii. Nic jiného mě nezajímá. Budu se snažit, abychom se v budoucnu dostali do evropských pohárů. Mým druhým cílem je návrat do gruzínské reprezentace," avizuje Kenija, který nedávno oslavil čtyřiadvacáté narozeniny.

Gruzínec si zahrál i na Ukrajině a ve 14 letech byl dokonce na testech v FC Barcelona. Od léta 2014 byl volným hráčem.

Prosadí se Kenija v dresu Slavie v téhle sezóně?
Ano, bude hvězdou. A po sezóně prodlouží smlouvu
38,8 %
Ano, zazáří. A na příští sezónu si najde lepší angažmá
7,4 %
Nebude to žádná sláva. Ale dostane šanci ještě další sezónu
37,4 %
Ne. Ve Slavii skončí i proto, že opět bude mít zdravotní trable
4,5 %
Ne. Herně na to nebude mít a zkusí hledat štěstí jinde
11,9 %
Celkem hlasovalo 2224 čtenářů.

Reklama

Související témata: