Hlavní obsah

Jungr o berlích kvituje vzepětí Jihlavy. Nový trenér nám hodně pomohl, říká zraněný záložník

Teplice

O berlích se doslova přibelhal k jihlavské kabině zraněný fotbalový záložník Marek Jungr po vítězství „svého“ týmu Vysočiny v prvoligovém zápase v Teplicích 3:2. „Ahoj, Verbo,“ pozdravil se nejprve v útrobách stadiónu s někdejším teplickým spoluhráčem a nynějším vedoucím mužstva Pavlem Verbířem. A ochotně se pak Jungr pro Sport.cz vyjádřil ke své dlouhodobé absenci i vzepětí Jihlavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihlavský záložník Marek Jungr (vpředu) v souboji s obráncem Dukly Matějem Hanouskem.

Článek

Jaké máte vzpomínky na svoje hráčské působení v Teplicích?

Jen dobré. Pár zápasů jsem tady v lize odehrál během dvou sezón (podle statistik deset - pozn. red.). Dali mi v Teplicích šanci. A tak jsem ani při svém zranění neváhal přijet se podívat nejen na někdejší spoluhráče, ale hlavně na naše kluky z Jihlavy.

Líbil se vám zápas z tribuny?

Byl to výborný výkon z naší strany a celkově zajímavý duel. Dopadlo to šťastně pro nás a jsme za to rádi.

Jak jste viděl rozhodující gól Jihlavy na 3:2?

Padl po jasné chybě teplického brankáře Tomáše Grigara. A „Grigy" to dobře ví. Dostal sice těžký balón, ale mohl to hrát z jedné a tudíž lépe. Stalo se, že inkasoval.

Po změně trenéra získala Vysočina deset bodů z dvanácti možných. Čím si to vysvětlujete?

Neříkám nic proti bývalému trenérovi panu Radovi, ale Roman Kučera nám pomohl. Dal týmu herní tvář a nový impuls. Daří se nám.

Jak to vypadá s vaším zraněním?

V jedenáctém kolem jsem si v Ostravě nadvakrát zlomil lýtkovou kost. Následovala operace a čekám po ni, až se kosti narovnají a srostou. Závěr podzimu určitě nestihnu, to je vyloučené. Budu rád, když začnu lehce trénovat koncem ledna. Zranění bohužel k fotbalu patří a najednou mám trošku víc klidu a mohu sledovat kluky z tribuny (trpký úsměv).

Co očekáváte od jihlavského finiše v podzimní sezóně?

Hostíme lídra z Plzně. Přeji si, abychom jako mužstvo zmákli i další zápas venku v Liberci! To by bylo super. A co se týče vyhlídek, věřím v naši záchranu v lize.

Reklama

Související témata: