Hlavní obsah

Říjnový výběr kandidátů na Hráče měsíce: Dočkal, Pospíšil a Vůch

Praha

Hráčem měsíce října bude záložník. Takovou jistotu dala anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) osmičlenná komise tvořená zástupci mediálních partnerů Synot ligy a dalších významných redakcí. Za uplynulý kalendářní měsíc totiž nominovala trojici Bořek Dočkal (Sparta Praha), Martin Pospíšil (Baumit Jablonec) a Egon Vůch (FK Teplice). Tito středopolaři zaujali ve sledovaném období ze všech nejvíc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Martin Pospíšil (uprostřed) z Jablonce se raduje se spoluhráči Ruslanem Mingazovem (vlevo) a Tomášem Junem.

Článek

Letenský tahoun Dočkal si ve třech odehraných říjnových kolech připsal tři góly a jednu asistenci. Obhájci titulu tak zařídil plný počet devíti bodů. Prospěl mu přesun od pravé postranní čáry do centrální pozice a střeleckou pohodu si přenesl i do národního týmu, jemuž pomohl k důležitým kvalifikačním výhrám v Turecku a Kazachstánu.

Podobnou roli momentálně v Jablonci plní letní posila z Olomouce Pospíšil. Také ten se blýskl dobrou produktivitou. Při šestigólové kanonádě do sítě Dukly na jednu branku přihrál, v další přestřelce s Teplicemi ji sám dal.

Teplický hračička Vůch nadchl hlavně v domácím souboji s Bohemians, kde stál u zrodu dvou branek. I v dalších utkáních potvrdil, že má skvělou aktuální formu a bavil diváky svými technickými kousky.

Pokud jde o Trenéra měsíce, v nominaci jsou Jaroslav Šilhavý z Jablonce, Roman Kučera z Jihlavy a Pavel Tobiáš z Příbrami.

Fanoušci mohou na webu Synot ligy až do čtvrtka 6. listopadu hlasovat v obou kategoriích.

Reklama