Hlavní obsah

Jihlava - Plzeň 2:1Euforie z výhry nad Spartou je pryč, profesorská Viktoria padla na Vysočině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Limberský 0 : 1
57. Mešanovič 1 : 1
77. Masopust 2 : 1
Záznam online reportáže

Hřešili na triumf ve šlágru podzimu a zdaleka nepodali tak koncentrovaný výkon jako minule proti Spartě. Fotbalisté Plzně nečekaně prohráli v utkání 14. kola Synot ligy v Jihlavě 1:2, takže vedou tabulku před Letenskými zase jen o bod. O záchranu hrající Vysočina dokázala zareagovat na Limberského trefu z poslední minuty první půle a Mešanovič s Masopustem po přestávce skóre otočili.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

David Limberský (vlevo) z Plzně v souboji s jihlavským Jakubem Fulnekem.

Článek

Jihlavský odchovanec Stanislav Tecl se do základní jedenáctky Viktorie na dobře známém trávníku znovu nevešel. Kouč Koubek dal logicky důvěru stejné sestavě, která si před týdnem hravě poradila se Spartou. Jeho protějšek Kučera se zase obešel bez jarního kanonýra Harby, který rovněž usedl jen na lavičku.

Plzeň začala aktivně, jak se na vedoucí tým tabulky sluší a v 11. minutě si vytvořila první velkou šanci - Hejda po Petrželově centru hlavičkoval jen těsně vedle. Ani střelec posledních týdnů Hořava branku z nadějné pozice netrefil. Běhavá Jihlava ovšem nechtěla hrát druhé housle a rychlými akcemi dokázala favoritovi hrozit.

Postupem času se však ukazovalo, že viktoriáni nejsou tak nažhavení jako v minulém šlágru podzimu. Hráli pohodlněji a Mešanovič jim z brejku dal jasné varování, že by za vlažnější pojetí také mohli zaplatit. Moc dalších šancí si hosté do přestávky nevytvořili, Limberského střelu obránci zblokovali a Hořava svoji chvilku ve vápně prováhal. Na vedoucí gól se tedy ani moc nenadřeli. Střet kapitánů dopadl pro Vysočinu fatálně. Limberskému se po Hořavově pasu otevřel prostor ke střele, Vaculík ji mírně tečoval do protipohybu Hanuše a Plzeň získala v posledním okamžiku první půle vedení. Hned po gólu se šlo do šaten... Limberskému se tak osud odvděčil za to, že v průběhu první půle přiznal teč a opravil výrok rozhodčího v neprospěch svého týmu.

V 56. minutě přišel na hřiště Harba - a o minutu poté domácí vyrovnali. Nehlídaný Kukol uvolnil Mešanoviče a ten sám před Kozáčikem nezaváhal. O chvilku poté mu pak Harba naservíroval druhou trefu, jenže Mešanovič tentokrát tutovku zazdil. A když na druhé straně Vaněk trefil jen břevno, musel na trávník Tecl.

Větším žolíkem se však ukázal být domácí Masopust. Pět minut poté, co vystřídal Kukola, po Kučerově asistenci vstřelil vítězný gól Jihlavy.

Kouzlo nového kouče tak neuvěřitelně funguje dál. Jihlava v pěti zápasech pod vedením Romana Kučery ještě neprohrála (4 výhry a jedna remíza) - a tentokrát si připsala jednoznačně nejcennější skalp!

Fotbalová Synot liga - 14. kolo:
Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)
Branky: 57. Mešanovič, 77. Masopust - 45. Limberský. Rozhodčí: Nenadál - Kordula, Urban. ŽK: J. Krejčí - Hejda. Diváci: 4025.
Jihlava: Hanuš - Vaculík (78. Marek), Kryštůfek, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, Šulek (56. Harba) - Fulnek, T. Kučera, Kukol (72. Masopust) - Mešanovič. Trenér Kučera.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský (81. Horváth) - Petržela, Hořava (81. Kovařík), Pilař - Holenda (62. Tecl). Trenér Koubek.

Reklama

Související témata: