Hlavní obsah

Sparta přišla o Váchu. Reprezentant jde na operaci, na podzim si už nezahraje

Praha

Špatnou zprávu se v pondělí dozvěděli fanoušci pražské Sparty. Fotbalista Lukáš Vácha, který nedohrál nedělní zápas 14. kola Synot ligy na Slovácku, si utrhl meniskus a v úterý absolvuje operaci. Informovaly o tom oficiální internetové stránky letenského celku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha musí podstoupit operaci a na podzim si už nezahraje.

Článek

Reprezentační záložník tak s jistotou nestihne závěr ligového podzimu. Přijde i o zbylé dva zápasy Evropské ligy a kvalifikační střetnutí ME s Islandem.

Pětadvacetiletý středopolař musel během nedělního utkání na Slovácku nuceně střídat už ve 26. minutě první půle. A zprávy o jeho zdravotním stavu nejsou vůbec pozitivní. "Podzim pro mě končí. Diagnóza zní: utržený zevní meniskus," uvedl Vácha na twitteru.

Sparta tak bude postrádat Váchu v klíčových utkáních skupiny I Evropské ligy s Neapolí a v Bernu. Starosti nadělal rovněž kouči národnímu týmu Pavlu Vrbovi, který s ním nemůže počítat pro blížící se duel s Islandem. Vácha byl v prvních třech zápasech kvalifikace ME stabilním členem základní jedenáctky a přispěl ke stoprocentní bilanci českého mužstva.

Reklama

Související témata: