Hlavní obsah

Hrajeme v lize nedůstojnou roli, uznal po servírované fotbalové bídě brněnský kouč Kotal

Brno

V jednom se kapitán brněnských fotbalistů s trenérem shodují. Mizérie, do níž jejich tým upadl, nebere konce a ani remíza, kterou uhrál v epilogu ke čtrnáctému kolu v pražském Ďolíčku, vysvobození nepředstavuje. A nic na tom nemění, že Zbrojovka alespoň uťala sérii pěti předchozích porážek, jež ji smetly pod čáru ligového ponoru na předposlední příčku tabulky. „Ale to bychom museli kádr doplnit, abychom přestali hrát v lize tak nedůstojnou roli,“ přiznával trenér Václav Kotal, jemuž ani zisk bodu nezlepšil náladu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Brna Pavel Zavadil.

Článek

Bída si u Botiče tykala s nouzí. A dokonce přeohromnou, takže žádný div, že se z ní zrodila bezbranková remíza. Vždyť domácí Bohemians 1905 netrefili za celý zápas ani jednou bránu, Brno mezi tři tyče zamířilo pouze jednou.

„V naší situaci nelze očekávat, že bychom předváděli fotbal, na víc než na bojovnost prostě nemáme. Proto žádný div, že servírovaný fotbal ke koukání nebyl," přiznával nezkušenější z brněnských fotbalistů Pavel Zavadil.

„Nejsme schopni podat lepší výkony. Alespoň ne v situaci, v níž momentálně jsme," souhlasil kouč Kotal a i on měl k úrovni ligového duelu kritické výhrady. Tedy ligového... „Ke kvalitnímu fotbalu měl náš zápas s Bohemkou hodně daleko," nehledal výmluvy brněnský kormidelník.

Zavadil: Remíza nic neřeší

„Ono je to na Bohemce ale těžké. Malé hřiště, navíc soupeř, který na tom byl po třech posledních prohrách pomalu jako my, to se pak víc bojuje, než hraje," namítal kapitán Zbrojovky Zavadil, jemuž se zdál bod vydolovaný z fotbalového utrpení málo. „Remíza nic neřeší, protože potřebujeme vyhrávat a připisovat si po třech bodech."

„Jenže to bychom museli ohrozit soupeřovu bránu. A podávat o sto procent lepší výkony, pokud se chceme v lize zachránit," věděl své trenér Kotal.

„Jsem v Brně třetím rokem a situace je každou sezónu stejná, proto na mě tlak ze sestupových starostí už prostě nějak nedoléhá," přiznával kapitán Zavadil.

Jenže brněnské sestupové starosti nebyly v předchozích ročnících tak akutní, jako jsou v průběhu letošního podzimu. „Paradox, že dobré výkony jsme podávali v zápasech se Spartou či Plzní, v nichž jsme neměli co ztratit, a pak přijde utkání na Bohemce a zmůžeme se jen na fotbal, z něhož bolí oči," poukazoval Kotal na proměny svého týmu. Vysvětlení ale nabídl.

Schází střední generace, posteskl si Kotal

„Mám mladé mužstvo, v němž jsou sice tři starší hráči, ale úplně schází střední generace. Abychom nehráli v lize tak nedůstojnou roli a zachránili se, musíme během zimní přestávky kádr doplnit," nabídl klubovému vedení recept.

„V první řadě ale musíme zabrat ve dvou zbývajících zápasech podzimu s Příbramí a Hradcem Králové a uhrát v nich šest bodů. Ale to budeme muset přidat. V práci s balónem přihrávkách, v proměňování šancí, do nichž se dostaneme," přidával se k trenérovi brněnský kapitán.

„Přidat ale o sto procent," nešetřil kritickými výhradami na adresu svých svěřenců kouč.

Porazí fotbalisté Brna v příštím ligovém kole doma Příbram?
Ano
49,7 %
Ne
50,3 %
Celkem hlasovalo 941 čtenářů.

Reklama

Související témata: