Hlavní obsah

Fotbalisté Budějovic zahájili přípravu, testují Slováka Jarabicu

Fotbalisté Českých Budějovic v neděli odpoledne zahájili zimní přípravu na jarní část sezóny. Kouči Luboši Urbanovi se hlásilo 21 hráčů včetně slovenské posily Martina Chriena a jeho krajana Mariána Jarabici, který je na jihu Čech na zkoušce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marián Jarabica už v Budějovicích působil, takhle bránil exsparťana Bonyho Wilfrieda.

Článek

Pětadvacetiletý Jarabica už v Dynamu působil v letech 2009 až 2010. Slovenský obránce nastoupil v české lize k sedmnácti zápasů, ve kterých dal jeden gól.

Vedle něj a Chriena, který přišel na hostování z Plzně, začali přípravu s A-týmem i čtyři hráči z dorostu. Naopak chyběl zraněný obránce Jaroslav Machovec.

Jihočeši hned v pondělí ráno odjedou na kondiční soustředění do Třeboně. "Soustředění bude pro hráče výživné, ale potřebné. Jeden trénink bude běžecký, jeden fotbalový a večer posilovna. K tomu máme zajištěnou i regeneraci, na které vždycky lpím," uvedl pro klubové internetové stránky Urban.

Po návratu ze soustředění bude dvanáctý tým ligové tabulky hrát zápasy Tipsport ligy. "Ještě jednáme o přípravném zápase v Rakousku, jelikož to máme blízko. Ale na to je ještě dost času," dodal Urban.

Reklama

Související témata: