Hlavní obsah

Hradečtí fotbalisté si nakonec vousy nechali, v případě záchrany padne prase

Už vytahovali žiletky a nůžky, nakonec fotbalisté Hradce Králové změnili plán: vousy a vlasy půjdou dolů až při záchraně. „Domluvili jsme se, že když nám to takhle šlape, sázka potrvá dál,“ řekl brankář Tomáš Koubek, největší „Rumcajs“ z týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký brankář Tomáš Koubek věnuje v případě záchrany v Synot lize společně s Adrianem Rolkem prase.

Článek

Původní verze, kterou navrhl Koubek s kapitánem Adrianem Rolkem, zněla: mužstvo se smí oholit až ve chvíli, kdy opustí sestupové příčky. Právě to se stalo v neděli po výhře nad Bohemians 1905 (1:0), po níž si autor vítězné trefy David Vaněček lebedil, jak se oholí a potěší tím zároveň i přítelkyni. Jenže než došel od novinářů do kabiny, tým plán přehodnotil. „David o tom nevěděl, ale samozřejmě se hned rád připojil," culil se Koubek.

V sázce ovšem nejedou pouze hráči, nýbrž i celý realizační tým. „Jsme na jedné lodi, jde nám o společný cíl. Dokonce se připojil i řidič klubového autobusu," uvedl jeden z trenérů Hradce Bohuslav Pilný. V rámci spravedlnosti si ti, kterým vousy příliš nerostou, nesmí stříhat vlasy. „Původně jsme chtěli, abychom se neholili i nestříhali, ale to by někteří z nás vypadli jako Křováci, tak jsme to zredukovali," vysvětlil Koubek s úsměvem.

Není to však jediná motivace, která v hradecké šatně frčí. Od počátku jara v ní visí papír, kam hráči vpisují dary, které věnují mužstvu v případě odvrácení sestupu. „Každý dá něco do placu, když se zachráníme. Nás s Adrim napadlo prase. Buď si ho zabijeme sami, nebo už bude naporcovaný. Kromě toho si v kabině vyvěšujeme i burcující vzkazy od fanoušků," prozradil Koubek.

Díky úspěšnému vstupu do jara (7 bodů ze 4 zápasů) je v Hradci pozitivní nálada, trochu ji však brzdí závažné zdravotní problémy Emira Haliloviče. Bosenský záložník leží v nemocnici s podezřením na plicní hypertenzi, spoluhráči mu věnovali výhru nad Klokany, vítězný gól slavili s jeho dresem. „V úterý se podrobí vyšetření, po něm budeme vědět víc," řekl klubový mluvčí Milan Šedivý. Halilovič má šanci na plné uzdravení, ovšem ve hře je bohužel i varianta, že se k fotbalu už nevrátí.

Reklama