Hlavní obsah

Výhra nad Hradcem nám dodá klid, radoval se jihlavský kouč Klusáček

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po dvou prvoligových výhrách za sebou na Vysočině narazili. Fotbalisté Hradce Králové padli v záchranářské bitvě v Jihlavě 0:2. Domácí tým nasměroval k vítězství Vaculíkem proměněný pokutový kop za Štípkovu ruku po půlhodině utkání.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Tomáš Malinský z Hradce a Jakub Fulnek z Jihlavy.

Článek

„Penalta nám hodně pomohla. Do té doby jsme se totiž nemohli dostat pořádně do hry. Jakmile jsme 1:0 vedli, už jsme zápas kontrolovali. Ne všechny nadějné situace jsme ovšem poté vyřešili dobře, nezvykle často nám balón v rozhodujících momentech odskakoval od kopaček," všiml si jihlavský kouč Luděk Klusáček.

Vítězství si ovšem nesmírně cenil. „Tři body nám dodají klid do dalších jarních utkání," měl jasno. Pochválil autora druhé jihlavské branky Šulka. „Poslal jsem ho v poločase na hřiště s tím, aby naši hru oživil. Splnil to," měl radost.

Dalším jihlavským střelcem byl úspěšný exekutor pokutového kopu Lukáš Vaculík, který dvakrát skóroval z penalty i v minulém ligovém kole v Českých Budějovicích. „Trochu jsem studoval, jak si hradecký gólman Koubek při nich počíná. Většinou riskuje jednu ze stran, a tak jsem zkusil poslat míč doprostřed branky pod břevno. Klaplo to," oddechl si Vaculík, jehož příjemně překvapilo, jak často jeho celek v poslední době pokutové kopy zahrává. „Předtím jsme nekopali penaltu snad rok a půl. Svědčí to o tom, že si teď na hřišti počínáme mnohem ofenzívněji," domníval se Vaculík.

O penaltu si koledovali

Hradecký forvard David Vaněček připustil, že sudí Hrubeš odpískal desítku proti jeho mužstvu oprávněně. „Už jsme si o ni koledovali i ve dvou předchozích situacích. Štve mě, že my jsme tentokrát vyšli střelecky naprázdno. Já sám jsem mohl minimálně dva góly dát, ale scházelo mi trochu štěstíčka i důrazu před soupeřovou brankou," štvaly Vaněčka neproměněné šance.

Z porážky v Jihlavě však velkou tragédii nedělal. „Čekají nás sice teď obrovsky náročná utkání se Spartou a Jabloncem, ale my už víme, že se můžeme rovnocenně měřit s každým," připomněl vyrovnaný duel Hradce s ligovým lídrem z Plzně. Informaci, že předposlední Budějovice padly na Slovácku, velkou pozornost nevěnoval. „My se nemůžeme příliš ohlížet, jak si počínají naši konkurenti z konce tabulky. Záchranu si musíme vybojovat především my sami," měl Vaněček jasno.

Hradecký trenér Róbert Barborík uznal, že Jihlava zvítězila zaslouženě. „My jsme hrozně málo stříleli. I když jsme mohli ohrozit domácí branku, často jsme si místo důrazného zakončení ještě zbytečně přihrávali," vytkl svým hráčům. Ze ztráty vyloučeného Čermáka, jenž viděl v závěru po dvou žlutých i červenou kartu, velkou vědu nedělal. „Je kmenovým fotbalistou Sparty, s níž se utkáme po reprezentační pauze. A kvůli dohodě klubů by stejně proti Letenským nastoupit nemohl," vysvětlil Barborík.

Reklama

Související témata: