Hlavní obsah

Chci věřit, že penalta byla, když ji sudí nařídil, krčil rameny teplický kouč Rada

Praha

U lavičky se choval kouč Teplic Petr Rada jako vždy hodně emotivně. Jednu chvíli vstoupil i do hřiště, když jeho tým inkasoval z penalty jediný a tudíž rozhodující gól sobotního duelu na Letné. Vzápětí viděl červenou kartu tvůrce hry Štěpán Vachoušek. Po utkání byl ale teplický trenér klidný a dokonce se usmíval, i když sípal...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický trenér Rada po utkání se Spartou jistě neměl radost...

Článek

To jste tak vykřičený?

Ne, jsem nachlazený, to je důvod mé hlasové indispozice.

Ale naštvaný jste po takové porážce určitě...

Samozřejmě mrzí, když prohrajete takový zápas prakticky v poslední minutě. Sparta ale byla lepší, měla spoustu šancí.

S jakou taktikou jste na Letnou přijeli?

My jsme se snažili o důsledný obranný blok, který byl ve druhé půli už hodně hluboký. Obrana fungovala dobře, zachytili jsme hodně kolmých přihrávek od Matějovského a Dočkala. Bohužel jsme nevyužili některé brejky, které jsme měli. Držení míče bylo z naší strany slabé. Projevilo se také, že jsme museli dvakrát nuceně střídat. Už o poločase musel dolů Jablonský a brzy po změně stran i Litsingi. Oba ze zdravotních důvodů.

Který z brejků byl podle vás nejnebezpečnější?

Když šel na bránu Potočný a Štěch proti němu vyběhl až za šestnáctku. Kdyby si míč potáhl, byla by z toho větší šance. V závěru jsme měli i jeden trestný kop, který šel těsně mimo.

Vypadalo to, že jste se hodně zlobil na Štěpána Vachouška, který dostal červenou kartu...

Mrzí mě hodně. Od tak zkušeného hráče to bylo zbytečné. Čekají nás další zápasy a moc kreativních hráčů, jako je on, v mužstvu nemáme.

Budete jeho vyloučení nějak řešit?

Určitě si s ním promluvím a nějaký trest ho nemine.

Zápas rozhodla diskutabilní penalta. Jak jste ten moment viděl?

Neviděl jsem to. Někdo říkal že byla, jiný, že nikoliv... Musím se na to detailně a v klidu podívat. Rozhodčí ji písknul, asi byl přesvědčený, že to penalta byla. Chce se mi věřit, že byla, když ji nařídil.

Reklama

Související témata: