Hlavní obsah

Baroš je na tom ze zraněných nejhůř, přiznal jinak spokojený kouč Baníku Frňka

Beze slova a se svěšenými hlavami odcházeli ze hřiště hráči Bohemians. Ticho bylo i v jejich kabině, zatímco z té ostravské se ozýval po devítizápasovém půstu vítězný pokřik.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Baroš kvůli zranění zápas s Bohemians nedohrál.

Článek

„My jsme si to museli zkusit sami, někteří kluci, co tomu pokřiku veleli, tu nejsou," říkal s úsměvem autor pojišťovacího druhého gólu Michal Frydrych. „Do Prahy jsme jeli s cílem vyhrát, Milan Baroš nás celý týden hecoval a vyšlo to. Při tom mém gólu jsem šel na dlouhý balón, který Sivrič ještě prodloužil a mě spadl na hlavu, tak jsem ho poslal do brány," dodal.

Jen Milan Baroš se netvářil optimisticky, i když radost ze tří bodů měl. Už v 5. minutě musel odstoupit kvůli zranění. „Píchlo mě v zadním stehenním svalu, naštěstí operované koleno je v pořádku," utrousil směrem k novinářům. Odhadnout dobu léčení si ale nikdo netroufne.

Vítězství chutná sladce

Trenér Petr Frňka se radoval na lavičce Baníku z prvního vítězství... „Ať je první, druhé nebo páté, vítězství vždycky chutná sladce," pravil s úsměvem. K utkání pak uvedl: „Nepřipouštěli jsme si, že v případě porážky se přiblížíme místům, na nichž se bojuje o záchranu. Přijeli jsme vyhrát, a to se povedlo. Celé mužstvo odvedlo výborný výkon. Mrzí jen zranění, ale u Lučiče a Kukece snad nebudou tak vážná. U Baroše to bude horší. Tři body nám dávají víc klidu do dalších utkání, ale úplný ještě ne," dodal Frňka.

Kapitán Bohemky Josef Jindřišek byl hodně zklamaný: „Nehráli jsme dobře už v první půli, ale ve druhé to bylo úplně strašné. Je to velká ztráta, ale ještě máme od sestupových míst odstup. Musíme se však hodně zlepšit."

Trenér Roman Pivarník viděl zápas dvou poločasů. „V tom prvním jsme hráli ještě kompaktně a vytvářeli si i šance. Situace jsme však špatně řešili. Nechápu obrat po změně stran, kdy jsme zbytečně znervózněli, nechali prostor středové řadě Baníku, která tak mohla v klidu rozehrávat míče. A nakonec jsme nezvládli ani gólové situace, které jsme také měli řešit jinak," vypočítal, v čem jeho tým chyboval a proč také prohrál.

Reklama

Související témata: