Hlavní obsah

Cenný hattrick, Zahustel dal během týdne gól všem třem českým lídrům

Sobota Plzeň, středa Jablonec, neděle Sparta. Tři zápasy během osmi dnů, tři vstřelené góly. Ondřej Zahustel se může pochlubit cenným hattrickem. Fotbalista Mladé Boleslavi zatížil konto všech tří lídrů domácí scény. „Jsem rád, že mi to tam padá, dlouho jsem se netrefil,“ pousměje se záložník, který paradoxně až do této série v sezóně střelecky mlčel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Zahustel oslavuje gól vstřelený Spartě.

Článek

Po každém ze zmíněných zápasů měl jinou náladu. V Plzni dal Ondřej Zahustel vítězný gól a Bolka tam senzačně vyhrála 2:1. Pak ale v prvním duelu semifinále Poháru FAČR doma podlehla Jablonci 1:2 a záložník jen snižoval náskok soupeře. Po utkání se Spartou byl zklamaný ještě víc. Otevřel sice skóre, další tutovku ale zazdil a druhý gól mu nebyl sporně uznán, takže Letenští nakonec odvezli výhru 3:2.

„Gól bych rozhodně vyměnil aspoň za bod," litoval Zahustel.

Buď jak buď, zase si řekl o místo v základní sestavě. „Ondra na sobě začal víc dělat a hlavně se prosazuje střelecky. Vždyť doteď v sezóně dával góly jen v juniorce," poukazuje trenér Karel Jarolím.

Tref mohl mít ještě víc

Zahustel je přesvědčený, že za stavu 1:1 sparťanského brankáře Štěcha nefauloval a dal tudíž regulérní druhý gól. Zrovna tak lituje zahozené velké šance, z níž mohl vyrovnat na 2:2.

„Myslím, že jsem to vyřešil dobře. Gólman byl blízko, přehazoval jsem ho, ale míč mi sjel po šajtli a skončil těsně vedle. Mrzí mě to hodně. Beru porážku na sebe, protože kdybych srovnal na 2:2, mohl zápas dopadnout jinak," nevykrucuje se.

Hrát se dá s každým

Jeho tým se každopádně vytáhl na oba domácí giganty. „Nemáme se za co stydět. Přesvědčili jsme se, že když dřeme, tak se dá hrát s každým. Jak s Plzní, tak i se Spartou. Jsou to jen lidi. Byl to náročný týden, teď si musíme odpočinout a připravit se na Bohemku," avizuje Zahustel nejbližší ligové kolo.

Před sobotní bitvou Sparty s Plzní se nechce pouštět do rozborů, kdo z nich by měl získat mistrovský titul.

„Těžko říci. Plzeň nebyla taková, jakou ji známe, nijak extra mě nepřesvědčila. Proti Spartě to zase bylo hodně tvrdé, zápas bolel. Neumím posoudit," říká Zahustel.

Reklama

Související témata: