Hlavní obsah

Historické milníky Synot ligy: Nejkrásnější gól! Zoubek ohromil parádním škorpiónem

Centr přeběhl, ale poradil si. Zavěsil se do vzduchu a akrobaticky patou za zády poslal míč do sítě. I zahraničním hvězdám spadla brada, jaké trefy jsou na českých trávnících k vidění. Právě parádní brance Davida Zoubka je věnován pro tuto sezónu poslední díl historických momentů Synot ligy. Jeho gól byl později při bilancování dvaceti let soutěže zvolen jako nejhezčí v její historii.

Parádní Zoubkův škorpión

 
Článek

Banán jak z jiné planety! Minimálně z dílny největších hvězd světového fotbalu. K vidění však byl v Hradci Králové. Votroci tady v listopadu 2002 porazili Liberec (3:2) a universál David Zoubek spektakulární trefou zvyšoval na 3:1.

„Krausův centr jsem přeběhl. Pak už mě nenapadlo nic jiného, než to zkusit patou. A ono to vyšlo," líčí David Zoubek, jako by takové parádičky sekal na počkání.

Český fotbal v něm má svého Zlatana Ibrahimovice... „Šel jsem hned do kotoulu, ani jsem nevěděl, kam jsem míč trefil. Viděl jsem ho až v síti. Až večer jsem si gól prohlédl v televizi. Povedl se," vzpomíná s úsměvem.

Zoubkův škorpión samozřejmě vzbudil velký poprask. „Já z toho nedělal žádnou senzaci, důležité pro mě bylo, že jsme porazili Liberec. Pak mi ale všichni začali volat. Gól je to jedinečný, i ve světě. Když se někomu povede, tak ocenění získá," uvědomuje si Zoubek, jakou nevšední parádu předvedl.

Reklama

Související témata: