Hlavní obsah

Spartu odmítl, raději zvolil Jablonec. Nedostal bych šanci, tvrdí Trávník

Radek MalinaSport.czPrávo

Jako jeden ze tří českých hráčů startujících na ME do 21 let změnil záložník Michal Trávník působiště. Zatímco Pavel Kadeřábek zamířil ze Sparty do Hoffenheimu už před startem šampionátu, odchovanec Slovácka měnil dres po turnaji, stejně jako Jan Kliment, který odešel do Stuttgartu. Trávník se upsal ambicióznímu Jablonci, jemuž dal přednost před nabídkou z Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník po neuznaném gólu během utkání reprezentace do 21 let s Dánskem.

Článek

Šampionát vyvrcholí v úterý, český tým už je mimo hru od středy. Jak jste vystoupení na turnaji vstřebal?

Pořád mě mrzí, že se nepodařilo postoupit do semifinále. Chybělo málo. Němci v semifinále dostali pět branek, tudíž pro nás všechny šlo o připomínku, že určitě nebyli neporazitelní.

Sledoval jste semifinálové bitvy?

V televizi jsem zápasy neviděl, až později jen výsledky. A oba mě překvapily. O účasti Německa ve finále jsem vůbec nepochyboval a taky Dánsku jsem proti Švédům věřil. Předpokládal jsem, že mistr Evropy bude z naší skupiny.

Bitvu o zlato jste sledoval už jako hráč Jablonce. Věděl jste před startem turnaje o zájmu Severočechů?

Ne, nic jsem netušil. Všechno se zrodilo až během mistrovství. Jablonec projevil zájem, pak se ozvala ještě Sparta. Někde se psalo o přestupu do zahraničí, ale žádná konkrétní nabídka nebyla.

Proč jste mezi dvěma domácími možnostmi zvolil Jablonec?

Je tam velká konkurence, ale menší než ve Spartě. Tam bych šanci asi nedostal, v Jablonci cítím větší naději. Všechno jsem probral s Lukášem Masopustem, který hraje za jednadvacítku i za Jablonec. Líčil mi, jak klub funguje. Od dětství jsem ve Slovácku a chtěl jsem zkusit něco jiného. Rozhodně nemám strach, konkurence by mě čekala všude.

Mělo na vaši budoucnost velký vliv vystoupení na šampionátu?

Nevím, protože před turnajem jsem nečekal, že budu tolik hrát. Před zahajovacím duelem s Dánskem jsem si uvědomoval, že Venca Kadlec nemůže nastoupit kvůli trestu, tudíž jsem cítil šanci si zahrát alespoň chvíli. Pak už jsem v ideálním případě doufal v pár minut. Ale Venca se zranil a já dostal šanci.

Jablonec hraje předkolo Evropské ligy a už zahájil přípravu. Kdy se k týmu připojíte?

Kluci jedou ve středu do Rakouska na soustředění, já za nimi vyrazím v neděli. Moc se těším. Právě utkání evropských pohárů jsou obrovskou motivací. Zápasy na šampionátu byly v úplně jiném tempu, než jsem zvyklý. V lize se takové hrají jen výjimečně. A já bych je díky pohárům rád zažil častěji. Na šampionátu jsem si dokázal, že je možné se měřit i s kluky nastupujícími v předních klubech.

Reklama

Související témata: