Hlavní obsah

Liberecký Slovan chce do skupiny Evropské ligy. Vrátí se Rabušic?

Liberec

Vítěz Poháru FAČR Slovan Liberec už nechce opakovat minulou sezónu, v níž se v Synot lize zachraňoval až na poslední chvíli. Do té nadcházející vyrukuje s novým koučem Jindřichem Trpišovským, bez Martina Frýdka, ale také se spoustou nových hráčů. Modrobílí se chtějí letos probojovat do základní skupiny Evropské ligy a v domácí soutěži se umístit na příčkách, které ho znovu vyšlou do evropských pohárů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský na čtvrteční tiskové konferenci.

Článek
Fotogalerie

Nový kouč Jindřich Trpišovský přiznal, že ze Žižkova přišel do jiného světa. „První liga je úplně o něčem jiném. Na Žižkově jsme si o soupeřích jen povídali, neměli jsme v kabině televizi ani video. Ve Slovanu mám k dispozici videotechnika a k tomu spoustu informací o našem týmu, hráčích a soupeřích. Zázemí je na nesrovnatelně vyšší úrovni po všech stránkách. Ve Viktorce nebyl jediný sporttester, tady ho má každý hráč. Tohle je profesionální klub se vším všudy," liboval si.

Velké změny poznamenaly přípravu

Přípravné období poznamenaly jednak změny v kádru, ale také veliká marodka. „Končíme čtvrtý týden a trénujeme naplno. Nemůžeme se připravovat na sobotní Superpohár, ale na celý podzim. Zkoušeli jsme nový herní styl, pracovali na defenzivě i ofenzivě. Uvidíme, jak na tom budeme v úvodu sezóny. Snad budeme hrát tak dobře jako s Malmö a vyvarujeme se chyb jako s Lipskem," přál si kouč na čtvrtečním setkání s médii, na němž byly představeny i nové, velmi pěkné dresy od Nike.

Sestavu pro úvod sezóny si umí kouč představit, ale dohromady ji nedá. „Ani jednou jsme zatím nehráli v ideální sestavě. Jednak jsme zapracovávali nové hráče, měli styl hry, pracovali na defenzivě i ofenzivě. Nejvíc nám ale situaci komplikují zranění. Sýkora, Kolář, Obročník jsou dlouhodobě zranění, Soungole s přípravou začíná, mimo jsou i Karišik, Sackey a Luckassen. Z těch posledních tří snad bude alespoň jeden k dispozici. Kdyby přišel ještě jeden hráč, budu rád. Za tři budu šťastný," dodal Trpišovský.

Nezmar hlídá Rabušice

Sportovní ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar se v létě ještě nezastavil. Momentálně řeší dva velké problémy. „Doma mám Michaela Rabušice a pouštím ho jen na tréninky, aby neujel do Itálie," pravil se smíchem a vážně dodal: „Věřím, že se podaří vše vyřídit tak, aby u nás zůstal. Stojí to hodně úsilí a bude stát i hodně peněz."

Ten druhý problém se v tuto chvíli jeví ještě větším. „Máme zaregistrovaného jen jednoho gólmana, a to Hrošša. Hladký podle nových regulí ještě zapsaný není a Koubka musí nejdřív zaregistrovat Sparta, aby ho pak mohla poslat k nám," popsal potíže, které ale nemůže jako klubový ředitel vyřešit. Potvrdil však definitivní stvrzení přestupu Frýdka do Sparty.

Nezmar přiznal, že podmínky pro přípravu nebyly ideální. „Chyběl herní kemp, kde by se hodně změněný tým víc poznal. Ale musíme situaci brát takovou, jaká je a poradit si s ní," pravil bývalý výtečný útočník.

Kapitán týmu David Pavelka se připojil: „V kabině máme pohodu, s novýma klukama jsme se už sžili. Slovan je rodinný klub, proto jsem v létě odolal nabídkám, jsem tu spokojený. Trénovali jsme tak, jak to v Liberci nepamatuji. Věřím, že chytíme začátek sezóny a vyhneme se loňským problémům, které nás provázely celou sezónu. Mužstvo je silnější."

Probojuje se letos Slovan Liberec do skupiny Evropské ligy?
Ano
64,7 %
Ne
35,3 %
Celkem hlasovalo 2867 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články