Hlavní obsah

Řidič Limberský nasměroval Plzeň k výhře v Příbrami. Sparta s Jabloncem ve šlágru kola remizovala

jis, vapSport.cz
Aktualizováno

Nejsledovanější utkání 6. kola fotbalové Synot ligy mezi Jabloncem a vedoucí, dosud neporaženou Spartou skončilo 1:1. Na úvodní gól se čekalo do 76. minuty, dal ho exjablonecký David Lafata, domácí Stanislav Tecl předtím trefil brankovou konstrukci. Tomáš Wágner v 83. minutě srovnal z penalty. Mistrovská Plzeň hladce vyhrála v Příbrami 4:0. David Limberský Západočechy vedoucím gólem nasměroval ke třem bodům. Zřejmě v reakci na aktuální aféru slavil tak, že naznačil řízení auta... Ďuriš, Kovařík a zase Limberský dali skóre konečnou podobu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský na archivním snímku

Článek
Fotogalerie

Sparta si společně s Libercem i nadále drží v nejvyšší soutěži neporazitelnost. S Jabloncem naposledy Letenští v lize prohráli v roce 2011, jenže na jaře s ním vypadli v domácím poháru vinou venkovní porážky 0:2. Teď byli blízko k pomstě. V generálce na čtvrteční úvodní utkání ve skupině Evropské ligy na hřišti řeckého Asterasu Tripolis sparťané vedli, ale po faulu na Crnkiče se kopala penalta a Wágner ji v 83. minutě proměnil.

Plzeň prodloužila vítěznou sérii pod Karlem Krejčím. Nový trenér s Viktorií ve všech čtyřech soutěžních zápasech vyhrál bez inkasované branky.

Západočeši uspěli i přesto, že se jim v Příbrami moc nedaří, z posledních 14 ligových zápasů tam vyhráli jen dvakrát. Tentokrát navíc postrádali zraněného záložníka Koláře a obránce Hubníka, který z osobních důvodů odešel na hostování do Olomouce. Mistr ale prověrku před čtvrtečním duelem s Dinamem Minsk v Evropské lize zvládl lehounce.

Program 6. kola:
Sobota
Teplice - Bohemians 1905 2:1
Slovácko - Liberec 1:2
Olomouc - Jihlava 2:1
Zlín - Brno 2:1
Slavia - Mladá Boleslav 1:1
Neděle
Jablonec - Sparta 1:1
Branky: 83. Wágner z pen. - 76. Lafata
Příbram - Plzeň 0:4
Branky: 10. a 76. Limberský, 28. Ďuriš, 61. Kovařík
Pondělí
18:00 Dukla - Ostrava

Reklama