Hlavní obsah

Boleslav a Teplice nadělovaly debakly, Jablonec vydřel bod ve Zlíně

dos, pnSport.cz
Aktualizováno

Dva debakly, jedna remíza. Takové výsledky přinesl sobotní program 9. kola fotbalové Synot ligy. Mladá Boleslav deklasovala 4:0 Příbram a dotáhla se bodově na vedoucí Spartu a Plzeň. Čtyři branky nastřílely rovněž Teplice na hřišti Brna. Nováček ze Zlína před televizními kamerami dlouho držel jednobrankový náskok nad Jabloncem, Severočeši ale nakonec vydřeli alespoň bod za remízu 2:2.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Fotbalisté Teplic oslavují druhý gól Štěpána Vachouška v brance Brna.

Článek
Fotogalerie

Bleskový nástup předvedly v Brně Teplice, jimž zajistil vedení už ve třetí minutě Vachoušek a v 39. minutě kapitán Severočechů přidal i druhý gól. Brno se po výhrách z posledních dvou utkání posunulo na sedmou příčku tabulky, soupeři z desáté pozice ale nedokázalo konkurovat a ve druhé půli inkasovalo ještě dvakrát, když se mezi střelce zapsali Vondrášek a Lüftner. Teplice, které minimálně do zítřka okupují šesté místo tabulky, tak poprvé v sezóně bodovaly venku a proti Brnu braly tři body po čtyřech vzájemných utkáních. Zbrojovka si pohoršila a je desátá.

Mladá Boleslav v minulém kole vyhrála v Jablonci a proti Příbrami, s níž v dosavadních deseti domácích zápasech ani jednou neprohrála, se jí naskytla šance dotáhnout se bodově na vedoucí Spartu a Plzeň. Ke třem bodům Středočeši vykročili v 15. minutě brankou Skaláka, po necelé půlhodině hry pak přidal druhý gól Zahustel. Definitivní podobu skóre s neškodným soupeřem pak v 70., resp. 72. minutě stanovili Magera a druhou trefou Zahustel. Boleslav má aktuálně na kontě 17 bodů a je třetí, Příbram s deseti body jedenáctá.

Nováček ze Zlína z dosavadních čtyř zápasů doma prohrál pouze se Slavií a také duel s Jabloncem měl dlouho nadějně rozehraný. Domácí vedli od 10. minuty po gólu Poznara, a i když ve 22. minutě srovnal Pospíšil, Koreš vzápětí znovu přihrál vedení na stranu Zlína. Ambiciózní Severočeši, jimž po osmi kolech patřila v tabulce překvapivě až devátá příčka, ale nakonec potvrdili, že se jim na trávnících soupeřů daří - Masopustova vyrovnávací trefa z 83. minuty zajistila Jablonci už desátý bod zvenku. V zatím nekompletní tabulce je Jablonec osmý s třinácti body hned za Zlínem, který nasbíral o bod víc.

Program 9. kola Synot ligy
Pátek
Ostrava - Olomouc 1:0
Sobota
Brno - Teplice 0:4
Branky: 3. a 39. Vachoušek, 64. Vondrášek, 85. Lüftner.
Mladá Boleslav - Příbram 4:0
Branky: 15. Skalák, 29. Zahustel, 70. Magera, 72. Zahustel.
Zlín - Jablonec 2:2
Branky: 10. Poznar, 24. Koreš - 22. Pospíšil, 83. Masopust.
Neděle
14:30 Slavia - Dukla
18:00 Liberec - Bohemians
18:00 Jihlava - Plzeň
18:00 Sparta - Slovácko

Reklama