Hlavní obsah

A zase derby. Po Spartě teď mají sešívaní spadeno na Duklu

Praha

Chtějí se udržet na vlně. Minulý týden fotbalisté Slavie po třech letech zase porazili Spartu a los jim teď do Edenu posílá dalšího pražského soupeře, Duklu. Sešívaní již pět kol neprohráli (4 výhry, 1 remíza) a tým z Julisky je navíc z osmi vzájemných ligových zápasů ještě nikdy neporazil. Nedělní duel se hraje od 14:30, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Jaromír Zmrhal (č.8) a Tomáš Souček se radují z gólu proti Spartě.

Článek

Když už ovládli velké derby, vychutnat si chtějí také to malé. Slavia se rozhodla poděkovat fanouškům za úžasnou podporu v utkání se Spartou a přišla s lákavou nabídkou. Ke každé koupené vstupence na Duklu dostane fanoušek další zdarma! Akce 1+1 platí i v případě permanentky. Její majitel dostane jeden lístek zadarmo.

„Věřím, že i další derby bude naše. A k tomu potřebujeme, aby nás v hledišti podporovalo co nejvíce fanoušků," láká diváky Jaromír Zmrhal, střelec vítězného gólu v derby se Spartou.

„Je to malé derby. Duklu nemůžeme podcenit, protože hraje dobrý fotbal a vždycky se v lize drží nahoře. Utkání se Zlínem a právě se Spartou nám ukázala, že můžeme hrát s každým, ale musíme do toho dát hlavně srdce," apeluje trenér Dušan Uhrin.

Slávisté mají spoustu šrámů

Sestavu tentokrát skládá s problémy. „Ze zdravotních důvodů je bohužel nejistý start u řady hráčů. Škoda, Voltr, Štohanzl, Kenija a Berkovec... Souček navíc nemůže hrát kvůli kartám," kaboní se Uhrin.

Z deseti vzájemných ligových zápasů Dukla nad Slavií ještě nikdy nezvítězila, pouze uhrála pět remíz. Exslávista na lavičce Dukly tak má co napravovat.

„Trenérsky se mi zatím nedaří Slavii porazit. Tak doufám, že nebudu čekat věčnost a že se to v brzké době povede," konstatuje Luboš Kozel.

Reklama

Související témata: