Hlavní obsah

Je to kruté, jsme zklamaní, řekl brankář Dukly Rada po remíze v Jablonci

Brankář fotbalistů pražské Dukly Filip Rada čelil v zápase 11. kola Synot ligy v Jablonci dvěma penaltám. Nešlo ale z pohledu celku z Julisky o nevídaný úkaz. „Bylo proti nám na podzim nařízeno už asi šest nebo sedm pokutových kopů a těžko se mi to hodnotí,“ říkal gólman bezprostředně po utkání na severu Čech, které skončilo remízou 3:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Dukly Filip Rada inkasuje na hřišti Jablonce gól z penalty.

Článek

Jak berete skutečnost, že jste přišli v Jablonci o rýsující se vítězství?

Zápas se pro nás vyvíjel docela dobře, bojovali jsme a přitom jsme měli na dosah tři body, takže jsme zklamaní. Vstřelili jsme venku tři góly ze hry a stačily jen na remízu...

Z penalt vás překonali Martin Pospíšil a v samotném závěru Tomáš Wágner. Můžete popsat klíčové okamžiky utkání?

První penalta byla na chycení daleko, dal to pod břevno. Druhá střela směřovala doprostřed, ale šla vedle mojí nohy. Ani jsem míč nelízl, takže taky jsem nebyl blízko tomu, abych ránu zneškodnil.

A jak hodnotíte duel z celkového hlediska?

Hráli jsme výborně, co jsme chtěli. Byli jsme herně i kombinačně lepší, než Jablonec. Zaslouženě jsme po poločase vedli 2:1 a pak jsme přidali třetí gól. Od té chvíle ale domácí přitlačili a na hřiště přicházeli jeho další ofenzivní hráči. Nakopávali míče a pro nás bylo těžké je odvracet. Do naší šestnáctky nabíhalo až šest protihráčů a bohužel pro nás to dopadlo tak, že jsme z druhé penalty dostali vyrovnávací gól.

Jakou příchuť má pro vás remíza?

Je to kruté, protože jsme si zasloužili tři body, naopak pro Jablonec je bod vzhledem k vývoji asi zlatý.

Reklama

Související témata: