Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 2:2Deli měl pro klokany pochopení, Škoda jim však víc než bod nedopřál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Deli (vlastní) 0 : 1
32. Jindřišek (penalta) 0 : 2
38. Škoda 1 : 2
87. Škoda 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Až druhá trefa Škody čtyři minuty před koncem zachránila Slavii reputaci a alespoň bod ve vršovickém derby, které se pro ni nevyvíjelo ani trochu dobře. Domácí stoper Deli totiž klokanům v první půli vydatně pomohl. On to byl, kdo si dal hned v úvodu vlastní gól a po půlhodině vyrobil penaltu. Slavia se pak hnala mohutně za vyrovnáním a díky Škodovi na něj nakonec ve šlágru 13. kola dosáhla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindříšek (druhý zleva) vstřelil v Edenu druhý gól klokanů.

Článek
Fotogalerie

Domácí nešťastník Deli měl pochopení pro střeleckou mizérii, která na podzim klokany tolik trápí. Proto jim přispěchal hned v úvodu derby na pomoc. Jiráskův centr hledající Čížka poslal za záda bezmocného Berkovce, takže Bohemians jásali nad dvanáctou podzimní trefou.

Penalta a ještě ztráta kapitána

Pochopitelně že jim dar z nebes nahrál, neboť nemuseli spekulovat, zda se někdo z nich výjimečně trefí, když přišli k vedení tak lacino. Mohli soustředěně bránit, zhušťovat střed hřiště a čekat, zda se jim nenabídne možnost k rychlému výpadu, na který spoléhali.

Mosquerovi vyšel a Deli přispěchal klokanům během půlhodiny na pomoc podruhé. Kolumbijského legionáře poslal v šestnáctce k zemi, takže nabídl sousedům z Ďolíčku penaltu, kterou jejich kapitán Jindřišek se suverenitou sobě vlastní pochopitelně proměnil.

Ran dopadajících na Slavii ale ještě neměl být konec. Chvíli před druhým inkasovaným gólem se totiž zranil její kapitán Latka. Ještě shlédl penaltovou exekuci a pak se nechal vystřídat.

Jubilant penaltu neproměnil

Od tohoto momentu jako by hráli domácí i za něho, takže sevřeli protivníka do kleští a ještě do půle mohli vyrovnat. Škoda po ideálním vysunutí Pitáka snížil, sám Piták hrající tří stý ligový zápas mohl minutu před přestávkou vyrovnat. Po střetu Pauscheka s Voltrem totiž nařídil sudí Lerch penaltu i proti klokanům. Zlámal ovšem prokázal rovněž nadmíru zkušeností a oslavencovu střelu vyrazil.

Po půli už se hrálo jen na jednu bránu. Pochopitelně hostující, protože nápor Slavie byl v první čtvrthodině doslova drtivý. Dvakrát se domácí dožadovali penalty, ale ani po pádu Voltra, ani po ruce Jindřiška je sudí nevyslyšel.

A protože trestný kop ze Škodovy kopačky prosvištěl těsně nad břevnem a i další slibné možnosti  likvidoval skvělý Zlámal, klokani žili, dýchali a doufali. Marně, protože čtyři minuty před koncem šel Škoda hodně tvrdě do souboje se Zlámalem - ve vzduchu měl navrch a druhý gól, kterým zachránil domácím alespoň remízu, nakonec vsítil.

13. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
Branky: 38. a 86. Škoda - 10. Deli vlastní, 31. Jindřišek z penalty. Rozhodčí: Lerch - Mokrusch, Hájek. ŽK: Deli, Černý - Pauschek, Zlámal, Škerle. Diváci: 13 976.
Slavia:  Berkovec - Frydrych, Latka (33. Bílek), Deli, T. Jablonský - Černý (66. Vukadinovič), Souček, Piták, Zmrhal - Voltr (78. Kuchta) - Škoda. Trenér Uhrin ml.
Bohemians: Zlámal - Havel, Škerle, Krch, Pauschek -Acosta, Hubíke, Jindřišek, Jirásek (63. Gajič), Mosquera (68. Schick) - Čížek (84. Akulinin). Trenér Pivarník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články