Hlavní obsah

Zažil jsem několikrát vynikající přípravu, v lize to pak bylo jinak, varuje kapitán Slavie Latka

Osm posil, pohárové ambice, velká očekávání. Dokáže je obživlá Slavia už na jaře naplnit? Sedne si přebudovaný tým, nebo to bude zpočátku drhnout? Otázky, které řeší červenobílý fotbalový národ před startem ligového jara. „Zažil jsem i víc změn, třeba v Řecku. Tam to bylo navíc složitější, neboť se jednalo o hráče z různých zemí. A šlo to. Kluci, kteří nyní v zimě přišli, zapadli výborně," prohlásil kapitán Slavie Martin Latka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper Slavie Martin Latka

Článek

Vzhledem ke spoustě změn v kádru, jste před sobotním duelem s Brnem ve velkém očekávání?

Jsem přesvědčený, že posílit jsme potřebovali. Se třinácti fotbalisty o pohárové příčky hrát nelze. Například v útoku jsme měli jedinou variantu s Milanem Škodou. Podle výborných výsledků v přípravě (pozn. - Slavia vyhrála 9 z 10 zápasů) vypadá, že si to sedlo rychle. Nicméně šlo jenom o přátelské zápasy. Zažil jsem několikrát vynikající přípravu, potom začala liga a bylo to jinak. Až jaro doopravdy ukáže, jak na tom jsme.

V přípravě byli v permanenci všichni hráči, nicméně v soutěži budou muset někteří i na tribunu. Neobáváte se, že to udělá v kabině zle?

Každý by měl být profesionál a respektovat, že na hřišti může být jen jedenáct hráčů.

Ve Slavii však byla situace několik let úplně odlišná...

Jasně, ale takhle je to nyní správné, konkurence je zdravá. Ti, kteří nedostávají tolik příležitostí, musejí o to víc pracovat.

Na jaře budete pod daleko větším tlakem než doposud. Z nově příchozích hráčů takový zažil pouze exsparťan Josef Hušbauer. Jste připravení na to, že to může zpočátku drhnout?

Na podzim od nás nikdo příliš neočekával, teď je to rapidně jiné. Všichni od nás budou očekávat vítězství v každém zápase. Máme však optimistické vize, a já je krotit nebudu. Bylo by přece hloupé tvrdit, že chceme za současné situace hrát uprostřed tabulky. Musíme si klást vysoké cíle, chceme skončit na pohárové příčce. Kvůli dobré psychice mužstva bude hodně záležet, jak jaro odrazíme.

Jak daleko jsou pro Slavii poháry?

Zase tak daleko nejsme. Týmů, které se o poháry budou rvát, je však několik. Znovu opakuji, zásadní bude, jak začneme.

Do závěrečných dvou utkání v přípravě jste naskočil až v jejich průběhu. Budete v sobotu proti Brnu v základní sestavě?

Je to otevřené. Může to být klidně tak, že budu na lavici.

Tedy ve hře je varianta nehrající kapitán?

Pokud nebudu hrát, budu se snažit pomoct mimo hřiště. Ve Slavii táhneme všichni za jeden provaz.

Skončí fotbalisté Slavie v jarní části Synot ligy na příčkách znamenající start v evropských pohárech?
Ano
79 %
Ne
21 %
Celkem hlasovalo 1401 čtenářů.

Reklama

Související témata: