Hlavní obsah

Spartu zachránil od porážky Slovák Kóňa

PRAHA

České fotbalové týmy ladí svojí přípravu na start jarní části Gambrinus ligy, která startuje za dva týdny. Spartu zachránily od prohry se španělským Levante dva góly slovenské posily Tomáše Kóni. Z vítězství se radovali Slavia, Baník Ostrava, Most a Slovácko, týmy Blšan a Příbrami podlehly soupeřům z nižších soutěží. Teplice nestačily na Steauu Bukurešť.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Sparta remizovala s Levante 2:2 - archivní foto.

Článek

Fotbalisté Sparty Praha ve svém posledním utkání na soustředění ve Španělsku remizovali s druholigovým týmem Lecante 2:2. Nerozhodný výsledek sparťané zachránili až čtvrt hodiny před koncem po dvou trefách záložníka Kóni.

Sparta nedostala ve třech předchozích zápasech během soustředění ani gól, ale dnes inkasovala hned dvakrát, navíc s papírově nejslabším soupeřem. Nejprve sice Slepička trefil tyč, ovšem Alexis v 28. a v 63. minutě vstřelil dva góly. Sparťané ale zápas nevzdali a Kóňa vyrovnal.

Trenér Stanislav Griga si výsledku cenil. "Šlo o třetí zápas za čtyři dny, na hráčích byla znát únava. Dokázali jsme však zlomit nepříznivý vývoj zápasu, a to považuji za pozitivní," řekl kouč po utkání.

V zápase se zranili dva jeho svěřenci. "Kadlec má roztrhnutou nohu, lékař mu ji bude šít. Kolář si pohmoždil kotník, ovšem zdá se, že to nebude vážné," uvedl na webových stránkách klubu.

Slavia rozstřílela Xaverov

Fotbalisté Slavie Praha si hladce poradili s druholigovým Xaverovem a zvítězili 5:0. Na Strahově však padaly branky až po změně stran, dvakrát se trefili Fořt a Brazilec Gaúcho.

Trenéru Karlu Jarolímovi chyběli marodi Švento, Šeliga a Lukáš Jarolím, naopak na trávníku se objevilo kompletní kvarteto posil. První poločas odchytal Vorel, v obraně odehrál celých 90 minut Dosoudil a útočníci Hercegfalvi s Gaúchem se vystřídali o přestávce. Po přestávce našel Gaúcho centrem nabíhajícího Krajčíka, který otevřel skóre. Další dva góly přidal Fořt a v nastavení se pak dvakrát trefil i Gaúcho.

Slávisté začínají ladit formu na mistrovské zápasy, od duelů třetího kola Poháru UEFA s Palermem už tým dělí jen dva týdny. Jarolímův kádr přitom v zimě opustili Latka, Adauto, Pešír i Gedeon. "Až čas ukáže, jak se se změnami vyrovnáme. Já ale věřím, že ty, co odešli, by posily měly nahradit," řekl trenér především na adresu Dosoudila, Gaúcha a Hercegfalviho.

Soupiska pro Pohár UEFA je už uzavřená, ale pro domácí ligu je možné tým posilovat až do poloviny února. "Ještě uvažujeme o Aračičovi a možná se objeví ještě někdo," naznačil Jarolím. Zároveň připustil, že někteří fotbalisté ještě mohou odejít na hostování. "Je lepší, když hráči mohou někde pravidelně hrát, než kdyby u nás seděli na lavičce," dodal Jarolím.

Baník dal ve Florencii čtyři góly místní rezervě

Fotbalisté Baníku Ostrava si v druhém utkání na soustředění ve Florencii hladce poradili s rezervou místního AC, kterou po zlepšeném výkonu v druhé půli porazili 4:1. O góly se rovnoměrně podělili útočníci Libor Žůrek s Martinem Lukešem.

Soupeř nakonec na hrací plochu tréninkového centra v městské čtvrti Coverciano vyslal jen výběr do 21 let, přestože původně měli nastoupit i členové ligového kádru, kteří nehráli ve víkendovém utkání Serie A.

"Velmi dobře zahráli oba útočníci Žůrek s Lukešem," uvedl kouč Pavel Hapal. "Výsledek ale nijak nepřeceňujeme, i když jsme předvedli několik dobrých akcí. Byla to prospěšná příprava," dodal Hapal, který nechal odpočívat stopery Bestu s Klimplem nebo útočníka Střihavku.

Příbram podlehla druholigovému Kladnu

Příbramští fotbalisté po úterním návratu ze soustředění na Kypru podlehli lídrovi druhé ligy z Kladna 0:2. O branky vítězů se v druhém poločase postarali Killar s Kreuzem.

Trenér Pavel Tobiáš dnes nechal odpočívat většinu zkušených opor Příbrami a dal šanci mladíkům. Prohra jej prý ani příliš nemrzela. "Výsledek není příznivý, ale jinak to z naší strany nebyl špatný výkon. Měli jsme řadu šancí, ale nakonec rozhodla kvalita zakončení. Ta byla na straně soupeře," řekl Tobiáš.

Příbram na pravém kraji obrany testovala Tomáše Kukola, který naposledy působil v Nitře. Na hrotu útoku se představil Jan Gruber, jenž přichází do Příbrami na půlroční hostování z druholigových Českých Budějovic.

Blšany prohrály s třetiligovými Bohemians 1905

Blšanští fotbalisté podlehli 1:3 třetiligovému týmu Bohemians 1905. "Klokani" tak získali v krátké době už druhý skalp prvoligového týmu, protože v neděli na turnaji Tipsport cup v zápase o třetí místo porazili Brno 2:0. Vršovický klub navíc už v lednu porazil další ligový tým z Příbrami.

Bohemians dnes nad Blšany vedli na umělé trávě v Mostě už o dvě branky. Pak sice snížil Krejčí, ale Strnad, který otevřel skóre, v 58. minutě znovu zvýšil na dvoubrankový rozdíl. V premiéře v blšanském dresu se neprosadil útočník Robert Zeher, jenž přišel na půlroční hostování z Ostravy. Útočník a navrátilec ze Slavie Tomáš Pešír dnes odpočíval.

Most na úvod porazil vysoko Podgoricu

Fotbalisté Mostu zahájili úspěšně herní soustředění na Kypru. V úvodním utkání porazili 3:0 černohorský klub Budučnost Podgorica. V dresu severočeského ligového nováčka se poprvé představil francouzský obránce Jean Suarez, znovu nastoupil i útočník Vitalij Trubila.

O jejich případném angažmá se rozhodne až po návratu do vlasti, stejně jako o případném hostování Arnauda Kouyoa z Pobřeží slonoviny, který se k týmu připojí dnes.

Teplice prohrály se Steauou

Tepličtí fotbalisté v zimní přípravě poprvé prohráli. Na soustředění na Kypru druhý tým české ligy podlehl Steaue Bukurešť 1:3. Severočeši sice vedli od 11. minuty po trefě útočníka Rilkeho, ale úřadující rumunští mistři a účastníci třetího kola Poháru UEFA výsledek otočili po trefách Nicolity, Diky a Radoie.

Fotbalisté Slovácka porazili v posledním přípravném utkání na soustředění v Turecku korejský tým Pučchon 1:0. Jedinou branku vstřelil v 68. Sowunmi, který pohotově zužitkoval Róthův únik po levé straně hřiště.

Slovácko mělo v tvrdě hraném utkání mírnou územní převahu, kromě střely Sowunmiho ji ale nedokázalo zužitkovat. "Zápas splnil přípravný charakter, soupeř byl nesmírně houževnatý a důrazný v osobních soubojích. Zatím ale zápolíme s koncovkou," řekl tiskový mluvčí Slovácka Marek Jurák.

Lecante - Sparta 2:2 (1:0)
Branky: 28. a 63. Alexis - 70. a 75. Kóňa.
Sestava Sparty: Blažek - Zabavník (46. Kadlec, 67. Pospěch), Hanek, Řepka (46. Lukáš), Loučka - Kisel (46. Šimák), Hašek, Kolář (65. Kóňa) - Poláček, Slepička, Jeslínek.
Slavia Praha - Xaverov 5:0 (0:0)
Branky: 58. a 63. Fořt, 90.+1 a 90.+3 Gaúcho, 49. Krajčík. Rozhodčí: Šedivý. Diváci: 200.
Sestava Slavie: Vorel (46. Slavík) - Krajčík, Dosoudil, Suchý, Hubáček (46. Zábojník) - Piták (46. Kalivoda), Švec (46. Kratochvíl), Hrdlička (46. Holeňák), Janda (64. Černý) - Vlček (46. Fořt), Hercegfalvi (46. Gaúcho).
Marila Příbram - SK Kladno 0:2 (0:0)
Branky: 52. Killar, 78. Kreuz.
Sestava Příbrami: Sňozík - Kukol, Navrátil, Podrazký, Pleško - Klesa, Hašek, Frejlach, Čupr - Pilík (46. Vošahlík), Gruber (60. Huňa).
Baník Ostrava - Fiorentina B 4:1 (1:1)
Branky Ostravy: Žůrek 2, Lukeš 2.
Sestava Ostravy: Raška - Lisický, Cigánek, Lesák, Čoupek - Hoffmann (46. Rajtoral), Magera, Staněk (70. Bystroň), Tomašák (70. Mišinský) - Žůrek (70. Varadi), Lukeš.
Chmel Blšany - Bohemians 1905 1:3 (1:2)
Branky: 40. Krejčí - 18. a 58. Strnad, 39. Dian z pen.
Sestava Blšan: Buček - Krejčí, Vorel (70. Broschinský), Šourek (39. Süsser), Trapp - Loos (46. Klasna), Bílek (70. Kacafírek), Devátý, Hottek (43. Krejčík) - Zeher, Polodna.
SIAD Most - Budučnost Podgorica 3:0 (1:0)
Branky: 23. Hruška, 61. Gašparík, 80. Mendy.
Sestava Mostu:
1. poločas: Svoboda - Jamrich, Novotný, Suarez - Macek, Čížek, Pikl, Hruška - Kulvajt, Brzezina, Trubila.
2. poločas: Belaň - Škerle, Procházka, Suarez - Jendruščák, Schut, Škoda, Hruška - Mendy, Siegl, Gašparík.
FK Teplice - Steaua Bukurešť 1:3 (1:1)
Branky: 11. Rilke - 24. Nicolita, 61. Dica, 66. Radoi.
Sestava Teplic: Poštulka - Doležal (65. Štohanzl), Klein, Rada, Krmaš (46. Tesařík) - Benát (46. Szabo), Sabou, Jirsák, Verbíř (70. Rosa) - Rilke (57. Fenin), Džeko (70. Koukal).
1. FC Slovácko - Pučchon 1:0 (0:0)
Branka: 68. Sowunmi.
Sestava Slovácka - I. poločas: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Horváth, Palinek - Kúdela, Lička, Polách, Filipský - Ivana, Ordoš.
II. poločas: Drobisz - Němčický, Švejnoha, Šuškavčevič, Lysoněk - Malchárek, Břežný, Czinege, Róth - Sowunmi, Kowalík.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články