Hlavní obsah

Liberec vnímá výsledky Sparty, nervózní není

PRAHA

Lídrfotbalové Gambrinus ligy se momentálně připravuje na Kypru. Trenér Vítězslav Lavička je s dosavadním průběhem přípravy spokojený. Rozhodně se nenechá znervóznit zbrojením obhájce titulu z Letné, který ztrácí na Slovan patnáct bodů. Rozhodně však nepodceňuje žádného z pronásledovatelů.

Foto: PRÁVO

Trenér fotbalistů Liberce Vítězslav Lavička.

Článek

"To by byla veliká chyba. Hráče připravujeme na jaro po fyzické a taktické stránce, ale velký důraz klademe také na tu psychickou. Sledujeme výsledky v přípravě všech soupeřů, samozřejmě i Sparty, která hodně posílila a podle našich informací vypadá herně velmi dobře. Rozhodně z toho nejsme nervózní, ani z ostatních soupeřů. Soustředíme se na sebe. To se nám vyplatilo už na podzim. A že budeme pod tlakem? To budou všichni, ať z důvodu boje o přední příčky nebo o záchranu," říkal Vítězslav Lavička do telefonu z kyperského soustředění.

Kdo za Hološka...

S dosavadním průběhem přípravy je spokojený. "Náročné fyzické soustředění jsme absolvovali ve Františkových Lázních, čtrnáct dní přípravy v Nymburce poznamenaly klimatické podmínky, ale zvládli jsme to. Teď na Kypru máme sluníčko, což je pro herní přípravu ideální. V úterý večer se vracíme domů, o víkendu nás čeká generálka s Kladnem. Máme dost času aklimatizovat se i na domácí podmínky," dodal kouč.

V zimě Liberec opustil jeho šestigólový střelec Filip Hološko, který odešel do tureckého Manisasporu. "Otázku, kdo za Hološka, slýchám denně. Jistě, odešlo s ním hodně gólů i útočné kvality. Z Blšan jsme stáhli Dorta, má předpoklady ho nahradit. Variantou je i Litevec Radzinevičius. Uvidíme, jak to bude fungovat. Naši gólovou produkci však musíme ještě zlepšit," věděl kouč a hned dodal: "Cením si rozhodnutí vedení, že zůstal Zápotočný. V jarních bojích pro nás bude velmi důležitý."

Úvod na Letné

Lavičku neznepokojuje ani úvodní jarní duel na Letné. Zápas se Spartou nepovažuje za předčasné jarní ligové finále. "Je to osud, že začínáme na Letné. Budeme chtít navázat na své podzimní výkony. Pořád půjde o tři body, jako v jiných zápasech. Žádný výsledek nás nerozhodí, ať z našeho pohledu kladný či záporný," ujistil Lavička.

O titulu jako jarním cíli se v liberecké kabině nemluví. Nikdo do něj kouče ani hráče netlačí. Vedení si dobře uvědomuje, že stávající mužstvo je méně zkušené než to, které titul získalo v roce 2002. Vnitřní tlak by mu nepomohl.

"Půjdeme zápas od zápasu. Bylo by zbabělé tvrdit, že titul nám nic neříká, ale v tuto chvíli lze těžko říct, jak to dopadne. Všechny změny v týmech i kvalita zimní přípravy se ukáže na hřišti a až v ligových zápasech," odmítl Lavička spekulovat o titulu. Ujistil však, že Slovan udělá všechno pro to, aby se z jeho pohledu čelo tabulky nezměnilo.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články