Hlavní obsah

Teplice - Zlín 2:2Ševci remizovali na Stínadlech a na jaře získali druhý bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jugas (vlastní) 1 : 0
33. Vondrášek 2 : 0
50. Koreš 2 : 1
68. Vukadinovič 2 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic v 25. kole první ligy prodloužili výsledkovou mizérii a potřetí za sebou nevyhráli, když remizovali se Zlínem 2:2. Výhru přitom měli na dosah, protože po vlastní brance Jugase a gólu Vondráška vedli 2:0, hosté ale po přestávce zásluhou Koreše s Vukadinovičem vyrovnali. Oba celky tak zůstávají dál ohrožené sestupem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Štěpán Koreš ze Zlína (vlevo) a Petr Kodeš z Teplic.

Článek

Zlín je letos pro ostatní prvoligové celky oblíbeným hostem, protože proti zápasům doma je co do bodového zisku doslova poloviční. Jenže Teplické mohly statistiky strašit ještě víc: jediná výhra z posledních sedmi zápasů a poslední tři bez vstřeleného gólu. Zřejmě i proto jejich trenér David Vavruška tentokrát hodně zamíchal se sestavou. Z juniorky si přímo do základu vytáhl Chukwumu i Vondráška, vyřazeného kvůli osobním neshodám. A z lavičky zvedl poprvé po půl roce brankáře Grigara, který si právě v podzimním zápase ve Zlíně vykloubil rameno.

Takový efekt změn ale zřejmě ani Tepličtí nečekali. Během prvních tří minut se dostali ke třem rohům a i když z nich gól ještě nepadl, stačila už jen další minuta náporu. Hora odcentroval z pravé strany na malé vápno, kam si pro míč šel brankář Dostál, jenže stoper Jugas mu neuhnul a hrudí si vyboxovaný míč srazil do branky.

Zlín sice postupem času začal hrát nepříjemný fotbal s důrazným presinkem, do větších šancí se ale nedostával. A co hůř: jeho nejlepší střelec Tomáš Poznar v 18. minutě zamířil pomalou a trochu kulhavou chůzí ze hřiště.

Ani dvoubrankové vedení nestačilo

Aktivnější byly i dál Teplice a ještě před poločasem vedení zvýšily. Hora poslal z pravé strany další ostrý centr, do nějž se akrobaticky položil Tomáš Vondrášek a jeho rána z voleje zapadla přesně k tyči.

Domácí po přestávce příliš propadli snaze útočit a vymstilo se jim to. Zlín získal napravo od vlastního vápna míč, následoval dlouhý křížný centr a Koreš utíkal od půlky úplně sám. Vybíhajícího Grigara obstřelil a Zlín byl zpátky ve hře.

Tepličtí se navíc nezatáhli do defenzivy a o dvacet minut později se brejková situace opakovala. Po centru Pazdery se prosadil Vukadinovič. Severočeši se vzpamatovávali dlouho a až v závěru se dostaly zpět do tlaku, ten už byl ale jen křečovitý.

Zlín se tak dočkal teprve druhého bodu v jarní části sezony a od sestupového pásma ho dělí pět kole před koncem pět bodů. Teplice jsou na tom o bod lépe.

Fotbalová Synot liga - 25. kolo:
Teplice - Zlín 2:2 (2:0)
Branky: 5. vlastní Jugas, 33. Vondrášek - 50. Koreš, 68. Vukadinovič. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Caletka - Jech, Franěk. ŽK: Kodeš, Jeřábek, Lüftner - Janíček, Koreš. Diváci: 2688.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Kodeš, Soungole (76. Ljevakovič) - Vondrášek (82. Nivaldo), Vachoušek, Fillo - Chukwuma (57. Potočný). Trenér: Vavruška.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Vukadinovič (84. Malý), Holík, Janíček, Motal (79. Fantiš), Koreš - Poznar (18. Bartolomeu). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: