Hlavní obsah

Návrat Bílka!? Teplice řeší trenéry, přijít by mohl bývalý reprezentační kouč

Robert NeumannSport.cz

Bývalý reprezentační trenér Michal Bílek (51) se možná vrátí do českého fotbalu. Podle informací deníku Právo a serveru sport.cz by od nové sezóny mohl vést FK Teplice. Klub přiznává, že se trenérskou otázkou v posledních dnech zabývá. Pokud se rozhodne ke změně, nástupcem nynějšího kouče Davida Vavrušky by mohl být právě Bílek.

Foto: www.fcdinamo.ge

Trenér Michal Bílek

Článek

„Otázku trenéra řešíme. Existuje několik variant, včetně té, že současný kouč David Vavruška bude pokračovat," řekl Právu a sport.cz teplický tiskový mluvčí Martin Kovařík. Poté, co se Teplice kolo před koncem Synot ligy definitivně zachránily, to vypadalo, že šéf Pavel Šedlbauer ponechá stávající složení realizačního týmu i managementu.

Po šestigólovém debaklu v závěrečném kole na půdě sestupující Olomouce (0:6) údajně změnil názor. Ve hře je prý i varianta, že změny postihnou také vedení. Pokud k těmto krokům Šedlbauer sáhne, na lavičku by mohl usednout Bílek. Podle některých zdrojů je s Teplicemi dokonce už domluvený.

Bílek v letech 2009-2013 vedl národní tým, na ME 2012 s ním postoupil do čtvrtfinále. Na svoji funkci rezignoval v září 2013 po kvalifikační porážce v Itálii (1:2), která prakticky znamenala konec postupových nadějí na MS do Brazílie. Na jaře 2014 přijal nabídku od gruzínského mistra Dinama Tbilisi, po krachu ve 2. předkole Ligy mistrů s kazašským Aktobe byl po pouhých dvou soutěžních zápasech odvolán. Nastoupí nyní na svoji další štaci, nebo Teplice ke změnám nakonec nesáhnou?

Reklama

Související témata: