Hlavní obsah

Asi na mě někdo nepěkně zařve, tuší Polák po návratu do české ligy

Brno

Po dlouhých čtrnácti letech se vrací do klubu, v němž s vrcholovým fotbalem začínal. Bývalý reprezentační záložník Jan Polák (35), který dosud působil v druholigovém německém Norimberku, podepsal v Brně dvouroční smlouvu.

Foto: Facebook

Jan Polák by měl být v nové sezóně oporou brněnských fotbalistů.

Článek

Kdy jste se definitivně rozhodl, že si se Zbrojovkou plácnete?

Během posledního měsíce, kdy jsme byli já nebo můj agent pan Paska s brněnským vedením čím dál častěji v kontaktu. Byla to super jednání, která měla vysokou úroveň. Měl jsem z nich velmi dobrý pocit. A když se situace v Norimberku, kde jsem v poslední době už příliš nehrával, vyvrbila tak, že mi nepředložili novou smlouvu, nebylo co řešit.

Jiné nabídky jste neměl?

Něco jsem zaregistroval, ale neřešil jsem je. Zbrojovka projevila zcela konkrétní zájem.

Co si od angažmá v Brně slibujete?

Chci ze všech sil pomoct Zbrojovce, aby navázala na povedenou uplynulou sezónu. Šestým místem je laťka nastavená hodně vysoko. Bylo by krásné, kdybychom ho ještě vylepšili. Jsem strašně zvědavý a plný očekávání, zda se nám to podaří.

Našel jste na královopolském stadiónu ještě některé známé tváře z předchozího brněnského působení?

Určitě ano. Třeba vedoucí sekretariátu paní Doškovou. S novým trenérem brankářů Martinem Doležalem se známe už taky strašně dlouho. A s Pavlem Zavadilem jsem kdysi nastupoval v jednadvacítce. S ostatními kluky se budu muset na začátku přípravy teprve seznámit, ale žádný problém v tom nevidím. Určitě si k sobě najdeme cestu.

Neobáváte se návratu do české ligy?

Je mi jasné, že tady nebudou plné stadióny jako v Německu, a že na mě možná někdo nepěkně zařve, pokud se mi nebude dařit. Na to jsem ale připravený. Budu se snažit soustředit především na svoje výkony.

V Brně od vás ale očekávají, že budete také předávat zkušenosti mladším spoluhráčům.

To je samozřejmé. Budu se snažit, aby ode mě měli v přípravě i při zápasech co odkoukat. A hodlám jim vysvětlovat, aby se nespokojili s dílčími úspěchy, a chtěli se neustále zlepšovat.

Zvyknete si na život v Česku?

V tom problém nevidím. Vždyť v Brně jsem se narodil a jsem tady vlastně doma. I během spousty let strávených v zahraničí jsem se sem co nejčastěji vracel.

Jak nesou v Norimberku, že se týmu nepovedlo vrátit se v baráži s Eintrachtem Frankfurt do nejvyšší německé soutěže?

Samozřejmě tam zavládlo zklamání. Včetně mě, přestože jsem už u toho přímo na hřišti nebyl. Jsem ale v této chvíli ještě pořád hráčem Norimberku.

Chystáte se sledovat evropský šampionát ve Francii?

Když se do té doby stihnu přestěhovat do Brna, tak ano. (úsměv) Našim klukům budu hrozně moc držet palce. Kvalifikace byla skvělá, ale teď jsme dostali hodně silnou skupinu. Jsem ovšem přesvědčený, že z ní postoupíme. Aspoň čtvrtfinále by národnímu mužstvu slušelo.

Reklama

Související témata: