Hlavní obsah

Slavia posiluje: přicházejí Ščuk a Kamerunec, dorazí i Švento. Tvrdík chce udržet Deliho se Škodou

Dvě posily, změny ve vedení společnosti i v akcionářské struktuře klubu. Fotbalová Slavia dva dny před čtvrtečním startem letní přípravy odkryla karty: přicházejí Jasmin Ščuk a Michael Ngadjui, k nim má brzy přibýt Dušan Švento. Novým generálním ředitelem se stává Martin Krob, čínská společnost CEFC se od října s nejvyšší pravděpodobností stane stoprocentním vlastníkem Slavie a do konce srpna sedmdesátiprocentním akcionářem stadiónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Jasmin Ščuk v dresu Mladé Boleslavi

Článek

Červenobílým, kteří v červenci vstoupí do 2. předkola Evropské ligy, se na tři roky upsali bosenský záložník Ščuk (Mladá Boleslav) a kamerunský stoper Ngadjui z rumunského Botosani. „Evropské poháry jsou pro nás závazkem. Kromě těchto dvou hráčů máme podepsaný kontrakt s reprezentantem jiné cizí země," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Jméno neprozradil, nicméně měl by jím být Švento, kterému vypršela smlouva v Kolíně nad Rýnem.

Muž, který se se slovenským národním týmem připravuje na ME, je s vedením Slavie údajně už domluvený. „Na našem záměru přivést Šventa nic neměníme, věřím, že se nám to podaří," uvedl Tvrdík. „Chceme ještě tři další hráče," doplnil trenér Dušan Uhrin. Jednání s jejich kluby ale zatím nejsou úspěšná. Naopak na dobré cestě je příchod libereckého obránce Vladimíra Coufala.

Z klubu naopak mají namířeno dvě opory: obránce Simon Deli a útočník Milan Škoda. Slavia je však hodlá udržet, nabídla jim vylepšení smluv. „Ani na jednoho z nich nemáme konkrétní nabídku. Deli má v kontraktu výstupní klauzuli, ale uděláme všechno pro to, aby neodešel. Škoda má smlouvu ještě dva roky, rádi bychom, aby minimálně podzim strávil ještě ve Slavii," podotkl Tvrdík.

V představenstvu klubu i trenér

Ten oznámil také změny v představenstvu klubu. Končícího Davida Trundu střídá ve funkci generálního ředitele Martin Krob, předseda Odboru přátel Slavie. Krob se zároveň stává místopředsedou nově sestaveného představenstva. Jeho dalšími členy jsou viceprezident CEFC Tomáš Buzek, Tomáš Syrovátka, sportovní manažer Josef Jinoch a netradičně i trenér Uhrin.

Od pátku drží čínská CEFC 81 procent akcií klubu, Jiří Šimáně, který zkraje dubna rezignoval kvůli neshodám s řízením klubu na pozici předsedy představenstva, drží už jen 19%. Navíc k 1. říjnu může CEFC uplatnit opci na koupi zbylých akcí. Pokud tak učiní, což se očekává, stane se stoprocentním vlastníkem Slavie. Šimáně zůstane čestným prezidentem.

Na konci srpna by měla CEFC získat majoritu nad společností Eden Arena, stadión a klub tak budou mít stejného většinového majitele. Rozhodnutí o navýšení kapacity Edenu podle Tvrdíka do konce tohoto roku nepadne.

Příchody
Jasmin Ščuk
Michael Ngadjui
Dušan Švento (jeho příchod klub oficiálně nepotvrdil, má se však za to, že se tak brzy stane)
Na odchodu
Michal Švec
Karel Piták
Milan Černý
Martin Dostál
Marek Červenka (všichni konec smlouvy)
Jan Štohanzl
Miljan Vukadinovič (oba konec hostování)
Návraty z hostování
Robert Hrubý
Josef Bazal
Radek Voltr

Reklama