Hlavní obsah

Weber povede Karvinou i v první lize

Trenér Jozef Weber, pod jehož vedením tým MFK Karviná vyhrál letošní ročník Fotbalové národní ligy, a který po sedmnácti letech vrátil do Karviné první ligu, povede tým i v dalších dvou letech. Spolu s ním zůstává i celý realizační tým včetně asistenta Josefa Muchy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karvinští se radují z postupu do první ligy. Na snímku je trenér Jozef Weber.

Článek

„Domluvili jsme se a s trenérem Weberem prodloužili smlouvu o další dva roky," řekl sportovní manažer klubu Lubomír Vlk.

Rodák ze slovenské Žiliny zahájí v pondělí 20. června, kdy se Karviná začne připravovat na návrat do první ligy, ve slezském klubu už třetí sezónu. „Udělali jsme tady kus práce a jsem rád, že jsme se s vedením klubu domluvili na pokračování spolupráce. Věřím, že úspěšné období bude v Karviné pokračovat," řekl trenér Weber, který už má s trénováním v první lize zkušenosti.

V sezóně 2012/2013 vykopal návrat mezi elitu s Bohemians Praha 1905, nyní totéž prožil i v Karviné. „Toho se nikdy nenabažím. Jsem obrovsky pyšný na to, co jsme tady za ty dva roky dokázali," řekl Weber.

Toho potěšilo, že se s vedením klubu dohodl ještě před dovolenou. „Byli jsme ústně domluveni už delší dobu a mám radost, že se to podařilo dotáhnout takto rychle," dodal pětačtyřicetiletý kouč, jenž ve dvou předchozích sezónách v Karviné dosáhl ve Fotbalové národní lize na 29 výher, 18 remíz a 11 porážek.

Reklama

Související témata: