Hlavní obsah

Fotbalovou Plzeň posílil slovenský záložník Hromada

Fotbalovou Plzeň posílil slovenský juniorský reprezentant Jakub Hromada. Dvacetiletý záložník, který patří Sampdorii Janov, ale v uplynulé sezóně nastupoval za Senici, přišel do týmu českého mistra na roční hostování s opcí. Západočeský klub o tom informoval na svém webu.

Foto: fcviktoria.cz

Jakub Hromada, nová posila fotbalistů Plzně.

Článek

"Jakub nás zaujal i díky povedenému ligovému ročníku, ve kterém v barvách Senice nastoupil do patnácti zápasů a pětkrát se gólově prosadil," uvedl generální manažer plzeňského klubu Adolf Šádek. "Díky zahraničnímu působení je přes mladý věk dostatečně fotbalově i lidsky vyspělý, aby se popral o místo v kabině Viktorie. Jedná se o univerzálního fotbalistu, jenž může zastat více postů v záložní řadě," dodal.

Hromada v minulosti nastupoval za Košice nebo Michalovce, kde si připsal první start v nejvyšší slovenské soutěži. V roce 2012 zamířil do Juventusu, odkud však po hostování v FC Janov přestoupil do konkurenční Sampdorie. Následně hostoval v druholigovém Pro Vercelli a Senici.

V Plzni se potká s několika krajany. Tým vede slovenský trenér Roman Pivarník a v kádru jsou také brankář Matúš Kozáčik, záložník Patrik Hrošovský a útočníci Michal Ďuriš s Markem Bakošem. "Se slovenskými fotbalisty máme obecně výbornou zkušenost a troufám si tvrdit, že tamní fotbalové prostředí máme velmi dobře zmapováno. Jakuba jsme měli možnost několikrát vidět na vlastní oči a přesvědčil nás o svých kvalitách," prohlásil Šádek.

V Itálii nabral cenné zkušenosti

Jako šestnáctiletý odešel Hromada do týmu italského mistra Juventusu Turín. „Podepsal jsem tam tříletý kontrakt a měl štěstí, že jsem od začátku hrál se staršími kluky a stal se součástí týmu, ve kterém figurovali i reprezentanti do jedenadvaceti let. Z každého zápasu i tréninku jsem získal spoustu zkušeností," popisuje nová posila.

Mladík střídal v kariéře úspěšnější období s méně šťastnými. „Nebylo to vždycky jednoduché. Půl roku jsem kvůli zranění nehrál a pak se dostával do hry zpátky na hostování," líčí Hromada.

Na poslední štaci se docela rozstřílel. „Nikdy jsem nebyl nějaký střelec, ale v Senici jsem nastupoval trochu výše v záloze. Docela jsem se na téhle pozici našel a s tím přišly i góly. Pět branek v první seniorské sezóně mě opravdu těší," cení si nová posila Viktorie.

Reklama

Související témata: