Hlavní obsah

Potvrzeno! Schick už je hráčem Sampdorie Janov

Praha/Janov

Už je to definitivní! Útočník Patrik Schick přestoupil z pražské Sparty do Sampdorie Janov. Letenský celek odchod českého fotbalového reprezentanta do 21 let potvrdil na svém webu s tím, že talentovaný forvard po úterním odjezdu ze soustředění v Bad Leonfeldenu dnes v italském klubu úspěšně absolvoval lékařskou vstupní prohlídku. Finanční náležitosti transferu nebyly po dohodě obou týmů zveřejněny, podle spekulací médií však Sparta dostane od patnáctého celku uplynulého ročníku italské ligy čtyři milióny eur (asi 108 miliónů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dnes už bývalý sparťanský útočník Patrik Schick (vpředu) v souboji s Martinem Šulkem z Trenčína.

Článek

Schick zatím v první lize odehrál 31 zápasů a dal osm branek. Všechny zaznamenal v minulé sezóně, kdy hostoval v jiném pražském týmu Bohemians 1905. Upozornil na sebe také v kvalifikaci mistrovství Evropy do 21 let, kde je s osmi góly druhým nejlepším střelcem.

Výkony mu vynesly pozvánku i do seniorského výběru, za který nastoupil v květnovém přípravném duelu s Maltou a hned se na výhře 6:0 podílel jednou brankou. Do nominace na mistrovství Evropy se však Schick, o kterého se údajně zajímal i AS Řím, nakonec nevešel.

Zahrát si venku byl můj sen!

"Na jednu stranu mi je to líto, protože jsem ve Spartě od svých jedenácti let a teď ji po devíti sezónách opouštím. Navíc tu mám kamarády, takže je to trochu smutné. Na druhou stranu se do Itálie těším, zahrát si venku byl můj sen," řekl Schick pro internetové stránky Sparty.

Schick je druhým hráčem Sparty, který během krátké doby zamířil do Serie A. Český vicemistr už minulý týden prodal do Boloni záložníka Ladislava Krejčího, za kterého obdržel rovněž čtyři milióny eur.

Reklama

Související témata: