Hlavní obsah

Jablonec - Everton 0:1 Jablonec vzdoroval slavnému protivníkovi, nakonec ho i pořádně zmáčkl

Schruns
Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce v přípravě na novou sezónu těsně nestačili na soupeře z Premier League a Evertonu nakonec podlehli 0:1. Výsledek stanovil po hodině hry obránce Brendan Galloway po rohovém kopu. Severočeši měli několik šancí na vyrovnání, ale nevyužili je.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Tomáš Hübschman na archivním snímku.

Článek

¨"Za náš výkon jsme dnes hrozně rádi. Zápas mohu hodnotit jenom pozitivně, protože odehrát s takto kvalitním soupeřem přípravný zápas takovým výkonem, to nás může jenom těšit," řekl trenér Jablonce Zdenko Frťala.

"Až do devadesáté minuty byl ten výsledek pořád nejasný a v závěru jsme měli dvě stoprocentní šance. Celkem jsme si v zápase vypracovali čtyři gólové šance. Musíme to samozřejmě nyní přenést do ligy," dodal kouč.

Jablonec se slavného protivníka nezalekl a byl mu vyrovnaným soupeřem. Jenže Wágner v šanci přestřelil a Trávníkova hlavička skončila jen na břevně. Těsně předtím vytáhl gólman Hrubý velmi dobrý zákrok proti přímému kopu kapitána Evertonu Bainese.

Až po hodině hry Jablonec kvalitě soupeře neodolal. Rohový kop propadl ke Gallowayovi a ten zblízka poslal míč pod břevno. Krátce nato nastřelil konstrukci branky i útočník anglického týmu Niasse. V závěru měl Jablonec velký tlak, ale na vyrovnání i přes několik závarů nedosáhl.

"S výsledkem spokojeni být nemůžeme, ale byl to dobrý zápas, který nám hodně ukázal. Vypracovali jsme si dost šancí, tak škoda, že jsme nějakou neproměnili. Já tam měl břevno, to mě mrzí," řekl záložník Michal Trávník.

Chyba brankáře Šedy stála Boleslav první prohru

Výhry se nedočkali ani fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří se připravují na vstup do třetího předkola Evropské ligy. Středočeši v přípravě poprvé prohráli, v Rakousku na soustředění nestačili po výsledku 1:2 na maďarský celek Puskás FC. Pod porážku týmu nového reprezentačního trenéra Karla Jarolíma se hrubkou podepsal brankář Jan Šeda.

Za bezbrankového stavu vykopával maďarský gólman a zdálo se, že míč doputuje až k Šedovi. Jenže ten neodhadl odskok míče, který mu sebral útočník Péter a střelou do odkryté branky poslal předposlední tým maďarské ligy do vedení.

Krátce nato navíc sudí odpískal pokutový kop za Kúdelovo přistrčení a Tischler z penalty zvýšil. Mladá Boleslav už jen stihla snížit v závěru, kdy Přikryl z úhlu zaskočil soupeřova gólmana.

Přípravná fotbalová utkání
Jablonec - Everton 0:1 (0:0)
Branka: 61. Galloway.
Sestava Jablonce: Hrubý (46. Valeš) - Nový (53. Díl), Pernica (70. Kouřil), Beneš, Hybš (70. Hanousek) - Jiráček, Trávník, Hübschman (70. Kubista), Končal (77. Bazal) - Mehanovič (53. Doležal), Wágner (53. Masopust). Trenér: Frťala. Hráno v Rakousku.
Hradec Králové - Newport County 2:0 (1:0)
Branky: 19. Martan, 55. Pázler.
Sestava Hradce Králové - I. poločas: Lindr - Holeš, Chleboun, Mudra, Mareš - Martan, P. Černý, Trubač, M. Černý - Vlkanova - Žondra. II. poločas: Ottmar - Malinský, Nosek, Bederka, Plašil - Janoušek, Vobejda - Súkenník, Zorvan, M. Černý - Pázler. Trenéři: Pilný a Frimmel. Hráno ve Walbrzychu.
Chotěbuz - Teplice 1:2 (0:0)
Branky: 80. Viteritti z pen. - 55. Hora, 86. Jeřábek.
Sestava Teplic: Grigar - Vondrášek (70. Dressler), Jeřábek, Ciskaridze (46. Lüftner), Krob - Ljevakovič - Hora, Kodeš (65. Soungole), Vachoušek (46. Kukec), Nivaldo (59. Urma) - Potočný (59. Červenka). Trenér: Šmejkal.
Karviná - Karpaty Lvov 1:3 (1:1)
Branky: 43. Dreksa - 45. Kljoc, 74. Lodrij, 81. Čačua.
Sestava Karviné: Pindroch - Janečka, Dreksa, Toml, Eismann - Okleštěk, Šisler, Budínský, Zelený - Voltr, Jurčo. Trenér: Weber.
Jihlava - Basaksehir 2:0 (1:0)
Branky: 33. Ikaunieks, 52. Urblík.
Sestava Jihlavy: Hanuš (46. Rakovan) - Blaič (46. Kryštůfek), Krejčí, Rosa, Urdinov (83. Novotný) - Šulek (88. Záviška), Zoubele (46. Štěpánek) - Vaculík (77. Harba), Urblík (59. Fulnek), Ikaunieks (53. Batioja) - Dvořák (68. Šamánek). Trenér: Hipp.
Mladá Boleslav - Puskás FC 1:2 (0:0)
Branky: 86. Přikryl - 49. Péter, 58. Tischler z pen.
Sestava Mladé Boleslavi: Šeda - Kysela (66. Klobása), Hůlka (46. Čmovš), Kúdela, Fleišman - Rada, Jánoš - Vukadinovič (66. Přikryl), Magera (66. Valenta), Kalabiška - Chramosta. Trenér: Jarolím.

Reklama