Hlavní obsah

Plzeň dál prahne po úspěších: Mistrovský hattrick je lákavý, říká Hubník

Robert NeumannSport.czPrávo

Dvakrát po sobě zvedal Roman Hubník nad hlavu pohár pro vítěze české fotbalové ligy. V uplynulém ročníku dokonce jako kapitán. Ve stejné roli povede čtyřnásobné šampióny z Plzně i do nadcházející sezóny. „Cíle jsou opět ty nejvyšší,“ hlásí 32letý stoper Viktorie.

Foto: Profimedia.cz

Roman Hubník (vlevo) a útočník Plzně Michael Krmenčík v zápase 3. předkola Ligy mistrů s Karabachem.

Článek

Je pro plzeňský tým velkou motivací dobýt mistrovský hattrick?

Samozřejmě! Každý titul je krásný. Pokud někdo říká, že se úspěchy lze přejíst, tak to rozhodně není pravda. V Plzni jsme hladoví pořád stejně. Vyhrát ligu se nám teď povedlo dvakrát po sobě a oslavy s fanoušky na hřišti, to jsou nezapomenutelné zážitky. Právě pro takové chvíle se fotbal hraje.

Soudě dle průběhu přípravy, jste optimista?

Plzeň si dává nejvyšší mety několik posledních let. Tudíž cíle pro nadcházející sezónu jsou jasné: postoupit pokud možno do skupiny Ligy mistrů nebo do Evropské ligy. A v domácí soutěži obhájit titul. Máme na to je naplnit.

Společně s dalšími pěti spoluhráči jste měl kvůli mistrovství Evropy krátkou dovolenou. Cítíte handicap?

Je pravda, že kvůli účasti ve Francii a dovolené jsem odehrál jen poslední dva přípravné zápasy. Sedmdesát minut proti tureckému Basaksehiru a potom kompletní generálku s Lokomotivem Moskva. Doufám ale, že se do toho s klukama postupně dostaneme.

Jaký pocit máte z herního projevu týmu?

Pokud hrajeme všichni to, co po nás trenér Pivarník chce, vypadáme dobře. Teď to jen přenést do důležitých zápasů.

Změní se Plzeň razantně pod novým koučem?

Každý trenér má svoje věci. Nedá se samozřejmě změnit úplně všechno ze dne na den, chce to čas. Něco jsme ale dělali už dřív, teď do toho zabudováváme nové prvky, které kouč vyžaduje.

Uplynulou sezónu jste o titul soupeřili pouze se Spartou. Může se teď přidat někdo další? Třeba ambiciózní Slavia?

Slavia mocně posiluje už od zimy, má řadu kvalitních hráčů. Na druhou stranu ale není jednoduché zařadit do týmu pět šest nových fotbalistů. Jistě ale bude patřit společně s námi, Spartou, Mladou Boleslaví a Libercem do užší pětky, která bude usilovat o nejvyšší příčky.

Reklama

Související témata: