Hlavní obsah

Jsme vnitřně silnější, tvrdí jablonecký kapitán Hübschman

Jablonec

Opět s kapitánskou páskou povede zkušený záložník Tomáš Hübschman fotbalisty Jablonce v nadcházejícím soutěžním ročníku. Vnímá, že kádr se obměnil, což může být pozitivním impulsem. „Doufám, že pracovitost z přípravy dokážeme přenést i do sezóny,“ hledí Hübschman s optimismem k ligovému startu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Tomáš Hübschman.

Článek

Jak se vám jeví současné rozpoložení a aktuální stav mužstva?

Vypadá to moc dobře, ale stejně jako trenéři bychom nechtěli dopředu něco zakřiknout. Myslím, že jsme připravení a podle mého pocitu i vnitřně silnější. I noví kluci si sedli s kabinou i mezi sebou. V tom není problém. A do prvního zápasu půjdeme s cílem diktovat tempo hry a dovést jej k úspěšnému výsledku.

Událostí jabloneckého léta bylo angažování záložníka Petra Jiráčka ze Sparty.

Petrův příchod jsem přivítal. Známe se z reprezentace a podařilo se nám užít společnou pěknou chvilku na Euru v Polsku v roce 2012. Jsem rád, že je zrovna v Jablonci. Přichází fotbalista, který má taky zkušenosti ze zahraničního fotbalu a ví, jak to venku chodí. A co musejí a měli by hráči dělat a jak je to pro ně v cizině těžké, aby se prosadili.

A co Jiráčkův příchod znamená pro tým?

I pro mě to bude jednodušší tím, že se síly rozloží a že tíha nebude ležet jen na jednotlivcích. Ale nijak jsem si to nepřipouštěl, že bych byl dosud hromosvodem. A ani spoluhráči to tak nebrali.

Na jablonecké soupisce figuruje i hodně mladých hráčů, kteří si zahráli během přípravy a naznačili perspektivu. Jak by se měli zabudovat do základního kádru?

S prací s nimi už máme také nějaké poznatky. Jsou tady kromě mě a Jiráčka i Víťa Beneš, Luděk Pernica, Tomáš Wágner, kteří ligu za poslední roky dobře znají. Mohou být pro mladíky inspirací. Počet zkušenějších hráčů se tudíž zvyšuje a pro mužstvo je to jen lepší.

Reklama

Související témata: