Hlavní obsah

Dočkal se trefil dvakrát, Lafatovi se ale do kanonýrského řemesla neplete

Převzal od Davida Lafaty nejen kapitánskou pásku, ale také roli kanonýra. Reprezentant Bořek Dočkal zajistil fotbalové Spartě v ligové premiéře výhru 3:2 nad Slováckem, když první dvě branky dal sám a na vítěznou přiťukl Konatému. „Nejen že dal dva góly. Bořek byl tím, který si bral těžké balony, rozehrával. Byl u všeho,“ kvituje trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal (vlevo), Aleš Čermák a Michal Kadlec oslavují gól na 2:0 během ligového utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Již pětkrát uzmul korunu pro krále střelců sparťanský snajpr Lafata. Tentokrát se však do bitvy o ni přihlásil jeho kolega ze zálohy. Bořek Dočkal hned v premiérovém duelu nového ročníku skóroval hned dvakrát.

„Kdepak, na souboj o krále střelců tady jsou jiní. Lafi sice tentokrát začal na lavičce, to ale neznamená, že by nakonec zase nemohl mít dvacet gólů. Známe ho," usmívá se reprezentační záložník.

Druhou branku dal z penalty, kuriozitou byl první gól. Hned ve 2. minutě ho svým odkopem trefil gólman Heča a míč se odrazil do prázdné branky.

„Takový gól jsem ještě nikdy nedal. Nejspíš bych se k brankáři ani nerozběhl, pak jsem si ale všiml, že si balón příliš předkopl a ztratil nad ním kontrolu. A jak jsem na něj vyběhl, zazmatkoval a trefil mě. Prostě štěstí..."

Znervózněli a nehráli trpělivě

Sparta již v 10. minutě vedla 2:0, ale nakonec se o tři body strachovala až do konce. „Úvod nám vyšel naprosto podle představ. Chtěli jsme pak dostat hru pod kontrolu. Namísto toho přišly pasáže, kdy jsme možná trošku znervózněli a nehráli trpělivě," vysvětluje.

Nejvíc ho štvou dvě lacino inkasované branky. „Že neproměníme gólovky, se může stát. Horší však je, jaké góly dostáváme. Inkasujeme strašné góly, to se nesmí stávat!"

Spartu teď čeká odveta 3. předkola Ligy mistrů v Bukurešti, kam si poveze vachrlatou remízu 1:1 z domácího duelu. Z ligové premiéry směrem k odvetě se Steauou reprezentant nic nevyvozuje.

„Vůbec nic. Jiný soupeř, jiný zápas," ujišťuje Dočkal.

Reklama

Související témata: