Hlavní obsah

Karviná - Brno 1:1Nováček promarnil dlouhou přesilovku a se Zbrojovkou remizoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Jurčo 1 : 0
37. Řezníček 1 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Karviné v domácí prvoligové premiéře remizovali s Brnem 1:1. Nováčka poslal v utkání 2. kola do vedení už svým třetím gólem v sezóně slovenský útočník Pavol Jurčo, ale o dělbu bodů se o deset minut později postaral brněnský kanonýr Jakub Řezníček. Zbrojovka po odkladu duelu se Slavií ve svém úvodním zápase ročníku remízu udržela navzdory tomu, že celou druhou půli hrála bez vyloučeného Radka Buchty.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Pavel Eismann z Karviné, Franci Litsingi ze Zbrojovky a Jan Hošek.

Článek
Fotogalerie

Karvinská domácí premiéra se nesla ve znamení velké opatrnosti. Nováček na vlastním trávníku nebláznil a spíše ze zajištěné obrany se snažil vyskakovat do brejků. I proto získali Brňané vcelku rychle územní převahu, která ale postrádala finální fázi.

Prakticky první šance celého zápasu znamenala gól. Domácí stoper Hošek dlouhým pasem po zemi rozběhl ve 28. minutě za hostující obranu Jurča, který si ve vápně navedl míč na střed a přízemní ranou dal už svůj třetí gól v sezoně. Navázal na úvodní dvě trefy před týdnem v Jablonci.

Hosté ale z mírné převahy brzy ztrátu dorovnali. Tečovanou střelu Lutonského ještě nová karvinská posila brankář Laštůvka reflexivně vyrazil, ale na dorážku Řezníčka už byl krátký. Domácím nic nepomohly ani protesty proti ofsajdovému postavení střelce.

Brno i po gólu zůstalo iniciativnější. Litsingi se ve 42. minutě prokličkoval až před Laštůvku, který ale jeho pokus k tyči pohotově vyrazil nohou.

Kartami hned po několika sekundách druhé půle zamíchal hostující Buchta, který za nic neřešící faul na půli hřiště dostal druhou žlutou kartu a poslal soupeře do dlouhé přesilovky.

Domácím zprvu hra do plných činila potíže, ale v poslední dvacetiminutovce přece jen Zbrojovku zmáčkli a měli i možnosti. Po gólu volal volej Zeleného, ale ránu zneškodnil Melichárek. Hostující brankář si poradil i s nepříjemným projektilem střídajícího Panáka. Ten se v nastavení ještě naposledy dostal do slibné gólové situace, ale moment k zakončení prováhal.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 2. kolo:
MFK Karviná - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)
Branky: 28. Jurčo - 38. Řezníček. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Pochylý. ŽK: Laštůvka, Budínský - Buchta. ČK: 46. Buchta. Diváci: 4522.
Karviná: Laštůvka - Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann (87. Puchel) - Šisler - Voltr (76. Panák), Budínský, Okleštěk (46. Moravec), Zelený - Jurčo. Trenér: Weber.
Brno: Melichárek - Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Buchta - Litsingi (90. Šural), Škoda (85. Sedlák), Lacko, Štohanzl (79. Pašek) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: