Hlavní obsah

Holzer hru Sparty rozhýbal. S debutem ale nejsem úplně spokojený, přiznal

Karel FeltSport.czPrávo

Fotbalista Daniel Holzer nastoupil ve druhé půli nedělního ligového utkání proti Teplicím poprvé v dresu Sparty. Bývalý kapitán ostravského Baníku a reprezentant do jednadvaceti let jako jediný z Pražanů vystřelil po změně stran mezi tyče. Spokojený s ním byl i kouč Zdeněk Ščasný, záložník sám ale úplně ne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer při své premiéře za Spartu.

Článek
Fotogalerie

Poprvé jste nastoupil za Spartu. Jaký byl váš debut?

Jaký... Nebyl vítězný, takže úplně spokojený nejsem. Šel jsem na hřiště s tím, abych hru oživil. Nějakým způsobem se mi to snad povedlo, jen je škoda, že jsme nedali gól. Ale první zápas za Spartu jsem si jinak užil.

Co vám řekl trenér Ščasný, než vás poslal na hřiště?

Ať to odjezdím, rozhýbu a nejsem nervózní, že všechno teprve přijde.

Mohl jste dát gól. Po změně stran jste jako jediný ze sparťanů pálil mezi tyče...

Snažil jsem se střílet na přední tyč. Na zadní to nešlo, protože přede mnou stál domácí hráč. Bohužel mi balón moc nesedl. Škoda.

Na Letné jste sotva deset dní. Cítil jste ještě nesehranost s týmem?

Tady jsou samí dobří fotbalisté. Určitě sehrání nebude trvat dlouho.

Sparta se trápí, těžko si vytváří šance, které pak neproměňuje. V čem vidíte příčiny jako člověk, který ještě není situací tolik zatížený?

Těžko říct. Nehrajeme to, co chceme, příliš nakopáváme míče. Ve středu hřiště máme technické hráče, takže bychom si měli balón víc rozdat a soupeře rozpohybovat. Podle mne ale stačí jedna výhra a už to pojede.

Trenér Ščasný vás chválil. Myslíte, že jste si řekl o základní sestavu?

To nevím, záleží na trenérovi a mojí práci v tréninku. Teď se musíme co nejlépe připravit na Bohemku. Uvidíme, příští týden, jestli budu na hřišti nebo na lavičce.

S Baníkem jste hrál o záchranu, se Spartou o titul. Vnímáte větší tlak?

Na jaře na nás v Ostravě už tlak nebyl. O sestupu bylo prakticky rozhodnuto. Ve Spartě je tlak obrovský. Mně ale nevadí, naopak ho mám rád, protože mojí hře jen prospěje.

Byl pro vás přestup do Sparty velkým skokem?

Ani ne... V Ostravě jsme byli s Robertem Hrubým ti, kteří to táhli. Tady je to jiné, jsou tu větší individuality. Musíme hrát jako tým a uvidíme, jak to půjde. Já jsem spokojený. Mám, co jsem chtěl.

Reklama

Související témata: